La Residència de la 3a edat complix la majoria d'edat amb voluntaris i Roseta Amors: dos bones raons per a celebrar-lo

La Residència de la 3a edat complix la majoria d'edat amb voluntaris i Roseta Amors: dos bones raons per a celebrar-lo

Este mes de juny la Residència de la 3a edat i Centre de Dia de Puçol complix 18 anys de vida. Per a celebrar esta “majoria d'edat” ha programat una sèrie d'activitats culturals i d'oci que ajuden a mantindre alta la moral dels 96 usuaris del centre, una tasca en què Roseta Amors va posar especial interés i va aconseguir que inclús els voluntaris seguiren la seua actuació sense pestanyejar.

Alba, Laura i Eduardo són tres jóvens voluntaris que han començat enguany la seua tasca solidària en la residència. Ells vénen pràcticament tots els dies a col·laborar de forma desinteressada i són la punta de l'iceberg del programa de voluntariat que ha posat en marxa per primera vegada el centre.

Fins ara teníem voluntaris periodistes que des de fa anys graven ací un programa de ràdio els dimecres al matí, col·laborant els residents en totes les funcions tècniques i també com a locutors. És un programa de gran èxit entre nosaltres que, a més, s'emet en dos cadenes comarcals”, explica Ramón Fort, el director de la residència. “Enguany hem ampliat l'experiència a altres àmbits de voluntariat i la veritat és que ens ha sorprés la gran acceptació que ha tingut, sobretot entre els jóvens”.

   

Un grup de jóvens, un altre d'alumnes del Caxton i la Unió Democràtica de Pensionistes treballen com a voluntaris en la residència des de començaments d'enguany

Alba, Laura i Eduardo no són els únics que han acudit a la seua crida, també els alumnes del Caxton College acudixen assíduament a col·laborar en les activitats de la residència, una cosa especialment valorada en el currículum acadèmic del col·legi britànic.

I, finalment, també estan els voluntaris de la Unió Democràtica de Pensionistes (UDP), els que tenen un col·lectiu de iaios que es dedica a compartir el temps, xarrar, jugar i, en definitiva, alegrar la vida a altres iaios amb dificultats per a eixir de casa o, senzillament, que desitgen disfrutar d'una major qualitat de vida.

Hui és dijous i és el dia que dediquem habitualment a la residència. Dins de les celebracions previstes per l'aniversari hui toca jocs de taula i ací estem, jugant amb ells”, explica Agustín Segundo, el president de la UDP. “Tenim un grup estable de voluntariat que cada dia atén distints veïns de la població i, sincerament, és una tasca que ens fa sentir-nos millor”.

Sentir-se millor és l'objectiu dels actes organitzats del 19 al 24 de juny per a celebrar els 18 anys de la residència, una majoria d'edat que els 86 residents permanents i els 10 usuaris del centre de dia estan disfrutant a fons amb les eixides al mercat, les sessions de musicoteràpia, la visita a l'església dels Sants Joans, el cine d'estiu, els jocs de taula, la taula de gimnàstica, el teatre…

I Rosita Amores!

Perquè si un acte ha sigut especialment ben rebut per este veterà i expert públic ha sigut l'actuació d'esta popular cantant i show-woman capaç d'alçar l'ànim a tota una sala que va seguir la seua actuació amb la boca oberta… indubtablement aportava dos poderoses raons perquè alguns ni tan sols pestanyejaren.

També la regidora de la tercera edat, Eloísa Rosa, i l'alcaldessa Merche Sanchis van compartir una jornada amb els residents, durant el matí del dijous 21 de juny, això sí, va ser una jornada més relaxada, en la que els iaios es van dividir en dos grups: un va eixir de passeig i de visita en l'església dels Sants Joans, mentres la resta disfrutava d'una tranquil·la jornada de jocs de taula.

Queda la sessió del divendres al matí, tradicionalment reservada als jocs amb la Wii, que en esta ocasió comptarà amb una marató de birles, seguit de la visita dels familiars. I el diumenge, l'homenaje al patró, Sant Joan.

I és que en la Residència de la 3a edat de Puçol tenen molt clar que, ara que porten 18 anys en marxa, ja tenen edat suficient per a disfrutar de totes les actuacions que arriben al centre, siguen tan innovadores com els campionats de Wii o tan tradicionals com la mateixa Rosita Amores.

Avantatges d'arribar la majoria d'edat.

Informa: Sabín

fotos_noticia

651-residencia-11

 

22 Juny 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres