Vols cultivar un hort d'oci este estiu? El 30 de juny acaba el termini per a presentar la documentació

Vols cultivar un hort d'oci este estiu? El 30 de juny acaba el termini per a presentar la documentació

Al febrer va començar el treball per a adaptar un terreny de mil metres quadrats i convertir-lo en horts d'oci, alhora que s'obria un termini de preinscripció per a veïns i associacions. Ara, del 15 al 30 de juny, està obert el termini per a presentar la documentació necessària per a acudir al sorteig de les parcel·les, perquè s'han presentat 42 sol·licituds i hi ha 21 parcel·les disponibles.

Quan en 2005 la Generalitat Valenciana va declarar La Costera com a Paratge Natural Municipal va començar a posar-se en marxa una sèrie de projectes i, paral·lelament, se van anar eliminant alguns dels usos no autoritzats per la seua nova condició de zona protegida.

Entre els nous projectes un de què més expectació ha despertat és la creació d'una zona de mil metres quadrats destinats a construir 21 horts d'oci destinats a veïns i associacions de la població.

Tal ha sigut l'expectació que en el període inicial de preinscripció vam rebre 42 sol·licituds; com només disposem de 18 horts per a ús individual i 3 per a associacions realitzarem un sorteig entre tots aquells que complisquen els requisits per a optar a un hort d'oci durant dos anys”, assenyala el regidor de medi ambient, Salvador Àvila.

Els requisits per a concórrer al sorteig són senzills: a títol individual basta amb el certificat d'empadronament (que en cas de no disposar d'un es vaig poder sol·licitar directament en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, en la planta baixa de l'ajuntament) i també una fotocòpia compulsada del DNI. En el cas de les associacions, a més de la sol·licitud d'una parcel·la ha d'acompanyar la documentació que certifica que està inscrita en el registre municipal d'associacions.

El període per a presentar les sol·licituds definitives està obert del 15 al 30 de juny. Una vegada revisades, es procedirà al juliol al sorteig de les parcel·les i durant este mateix estiu ja podran començar a cultivar-les els afortunats en el sorteig.

Això sí, no han d'oblidar que al tractar-se d'un paratge natural hi ha una sèrie de normes que han de complir, sobretot no han d'oblidar que l'hort està destinat al cultiu d'hortalisses i plantes aromàtiques o decoratives, estant explícitament prohibit el cultiu d'espècies invasores i plantes exòtiques”, finalitza el regidor.

Si tens interés a cultivar un hort d'oci, no l'oblides, fins al 30 de juny tens de termini per a presentar la documentació necessària: este estiu, digues adéu a la platja i recupera hàbits de vida saludable… la muntanya t'espera.

Informa: Sabín

fotos_noticia

logo_pdf Reglament per a l'adjudicació dels horts d'oci

645-preparando-huertos-ocio-3

 

19 Juny 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres