La bandera blava se suma a la Q de qualitat turística: Puçol torna a tindre enguany una platja de bandera

La bandera blava se suma a la Q de qualitat turística: Puçol torna a tindre enguany una platja de bandera

El dimarts 5 de juny, l'alcaldessa Merche Sanchis rebia de mans del ministre José Manuel Soria la bandera Q que certifica la qualitat turística de la platja de Puçol. A penes 24 hores després, el 6 de juny, es publicava la llista de banderes blaves concedides enguany: Espanya és el país més premiat, amb 638 platges i ports blaus, i Puçol repetix guardó: per tercer estiu consecutiu té la Q i la bandera blava ondejant en la seua platja.

El passat any, l'1 de juliol s'obria la temporada estiuenca amb una doble celebració: d'una banda, es realitzava l'hissat simbòlic de la bandera blava, la Q de qualitat turística i el segell Qualitur; d'un altre, s'inaugurava oficialment l'Espai Voramar. Este acte, presidit per l'alcaldessa Merche Sanchis, el regidor de medi ambient Salvador Àvila i el diputat Miguel Bailach, va ser acompanyat amb una exhibició de dansa del ventre que també servia per a inaugurar la programació ludicofestiva programada per a la platja a l'estiu.

A pesar de la crisi, un any després, la història es repetix.

Perquè el 6 de juny, la Fundació Europea d'Educació Ambiental anunciava les banderes blaves que ha concedit este organisme independent per a enguany i Puçol tornava a estar entre les 638 banderes concedides (540 a platges i 98 a ports).

És el tercer any consecutiu que Puçol aconseguix la bandera blava que atorga esta fundació internacional i, al mateix temps, la Q de qualitat turística que entrega el Ministeri de Turisme

Si a nivell estatal és una gran notícia, perquè suposa que Espanya és el territori amb més banderes dels 46 països participants i, a més, aconseguix 35 banderes més que l'any passat, a nivell local la notícia ha sigut rebuda amb especial satisfacció perquè és el tercer any consecutiu que Puçol aconseguix la bandera blava que atorga esta fundació internacional i, al mateix temps, la Q de qualitat turística que entrega el Ministeri de Turisme.

Este reconeixement és una prova més de la qualitat de les nostres aigües i la nostra arena”, subratlla Salvador Àvila. “Hem fet un gran esforç per a mantindre la qualitat en tots els sentits, perquè volem que els nostres veïns i els turistes que s'acosten a la nostra platja disfruten d'un entorn de qualitat, amb una aigua neta i uns servicis ajustats a les necessitats dels usuaris”.

Uns servicis que, a més, enguany oferiran un al·licient més: la millora de les instal·lacions de la platja accessible situada en la zona sud, ja que, gràcies a una subvenció de 15.000 euros de la Generalitat Valenciana, durant el mes de juny es va a instal·lar un mòdul per a minusvàlids que complix amb tots els requisits que marca la nova normativa legal, la qual cosa permetrà millorar els servicis especialitzats per a este col·lectiu.

Paral·lelament, ja s'està ultimant la programació d'activitats ludicofestives per a este estiu, que comptarà amb tallers per a menors, el ja tradicional mercat ambulant dels dijous en la platja, la festa entorn del 15 d'agost, un mercat medieval, una desfilada de moros i cristians, els actes organitzats com la Falla La Marjal i, com a novetat, una sessió nocturna de cine a l'aire lliure, en plena arena.

També en este sentit estem fent un esforç important, perquè entenem que la qualitat de l'aigua, l'arena i els servicis és la clau per a atraure visitants a la platja, però a més cal oferir una sèrie d'activitats esportives, d'oci i culturals que facen més atractiva l'estada en la platja tant als veïns com als turistes”, conclou el regidor. “En tot cas, el que sí que volem és agrair a tots els que visiten la nostra platja la col·laboració que estan demostrant per a mantindre-la en bones condicions: si no fóra per l'esforç de tots, Puçol no comptaria amb la bandera blava i la Q de qualitat turística. Gràcies a tots”.

A falta de confirmar la data, des de l'ajuntament s'ha plantejat la possibilitat d'organitzar un acte de hissat oficial de les banderes i presentació del programa d'activitats per a este estiu. Probablement siga entorn l'1 de juliol, com el passat any… en qualsevol cas l'aigua, l'arena i els servicis ja estan a punt: Puçol té, un any més, una platja de bandera.

Informa: Sabín

fotos_noticia

507-banderas-2011-1

 

13 Juny 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres