Els veïns de Puçol, El Puig i Rafelbunyol visiten el 13 de juny la planta de tractament de residus de Quart

Els veïns de Puçol, El Puig i Rafelbunyol visiten el 13 de juny la planta de tractament de residus de Quart

Un total de 44 veïns de Puçol, Rafelbunyol i El Puig visiten el dimecres 13 de juny la planta de tractament de Quart de Poblet, per a conéixer de primera mà en què s'invertix els diners que es recapta per mitjà de la taxa del Tractament i Eliminació de Residus Urbans (coneguda com la taxa TAMER).

L'EMTRE (entitat Metropolitana per al Tractament de Residus) s'ocupa del servici d'arreplegada i tractament dels residus sòlids urbans en l'àmbit metropolità de València. És, per a entendre'ns, l'organisme encarregat que el fem no siga un problema en el nostre dia a dia. Per a conéixer com treballa, en què empra els diners i quins són els resultats de l'aplicació de la nova taxa TAMER, té oberta la possibilitat de realitzar visites guiades a les seues instal·lacions.

Els que s'han sumat a la visita, en el cas de Puçol, són representants de les dos associacions de dones, dels dos col·lectius de jubilats i pensionistes, de grups polítics municipals i els mitjans de comunicació locals

Eixa possibilitat l'han aprofitat 20 veïns de Puçol, 6 de Rafelbunyol i 18 d'El Puig, que han organitzat una excursió conjunta el dimecres 13 de juny, per a conéixer in situ quin és el funcionament de la planta de tractament de Quart de Poblet, gestionada per la UTE Els Foguerets.

Salvador Àvila, regidor de medi ambient de Puçol, va ser el responsable de la idea i qui ha realitzat les gestions perquè l'autobús isca a les 10 del matí des del Centre de Salut de Puçol, arreplegue als veïns de les altres dos poblacions i realitzen una visita guiada a les instal·lacions, acompanyada d'una xarrada de sensibilització sobre el tema.

La visita conjunta és un pas més dins de la col·laboració entre pobles de l'Horta Nord que es va iniciar al març, quan Puçol i El Puig van començar a compartir el mateix ecoparc. Esta segona activitat conjunta suposa fer un pas més, obert a tots els veïns, per a aclarir dubtes i valorar el treball de tractament de residus que s'està realitzant en la comarca.

Volem que representants d'associacions, partits polítics i veïns en general puguen comprovar de primera mà el tractament que es fa amb els residus i la inversió realitzada en les instal·lacions”, assegura Salvador Àvila. “Nosaltres creiem que els diners de la taxa TAMER s'està emprant correctament, però és una cosa difícil d'explicar si no es veu, per això el millor és que aquells que han volgut sumar-se a la visita veuen la planta de Quart i puguen parlar amb coneixement de causa”.

I els que s'han sumat a la visita, en el cas de Puçol, són representants de les dos associacions de dones, dels dos col·lectius de jubilats i pensionistes, de grups polítics municipals i els mitjans de comunicació locals.

Les seues impressions? Vos la contem després de la visita.

Informa: Sabín

 

12 Juny 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres