Dimecres 13 de juny, Alicia i Alicia presenten el balanç del seu voluntariat mediambiental a Madagascar

Dimecres 13 de juny, Alicia i Alicia presenten el balanç del seu voluntariat mediambiental a Madagascar

Dos jóvens estudiants de Puçol van estar tres mesos de voluntàries a Madagascar, ajudant a posar en marxa projectes de conscienciació mediambiental en col·laboració amb dos ONGs. Ara, ens mostren el treball que allí van realitzar i reflexionen sobre la necessitat continuar desenrotllant projectes d'este tipus. Serà el dimecres 13 de juny, a les 19.30 hores, en l'Espai Social La Barraca.

Alicia Donnellan i Alicia Bonilla són jóvens, amb ganes de sentir-se útils i sensibilitzades amb la lluita per salvar el planeta, siga quin siga el lloc on calga treballar per a demostrar-lo. Per això s'aguaiten al món amb uns ulls distints i la convicció que cal fer coses per a salvar el planeta en què vivim.

Després de contactar amb la Fundació Yelcho de València, a l'octubre del 2011 van emprendre una aventura a Madagascar: volien ajudar a salvar els boscos d'una illa en una altra època paradisíaca i hui amenaçada perquè els arbres són utilitzats per a quasi tot, el que posa en perill la continuïtat el propi entorn dels natius de l'illa.

Alicia i Alicia són dos jóvens convençudes que cal aguaitar al món en què vivim amb una amb consciència mediambiental, amb ganes de salvar entre tots este planeta en què vivim

Amb el suport de la Fundació Agua de Coco, que treballa allí al peu del canó, traient la gent al carrer i intentant crear una consciència mediambiental, vam adaptar el nostre projecte a la realitat, treballant amb ells tres mesos al peu del canó, des d'octubre fins a gener”, recorda Alicia Bonilla.

Van ser tres mesos en què van realitzar assessorament tècnic per a reforestar el manglar, alhora que van participar en la reconstrucció d'una reserva d'endemismes i, finalment, van col·laborar en el disseny d'un centre per a la recuperació de la seua espècie més coneguda encara que hui en dia en perill d'extinció: el lèmur.

Ens hem sentit útils, perquè hem aconseguit tirar endavant més del que pensàvem que podíem fer”, assegura Alicia Donnellan. “Ara, Agua de Coco i Yelcho es plantegen seguir avant amb els tres projectes,  pel que estem buscant gent que vullga continuar amb les obres ja iniciades”.

En tres mesos no dóna temps a tot: l'assessorament ja està fet, falta continuar amb les obres i no perdre de vista un control continu del que ja està en marxa. D'ací que vullguen mostrar ací el que s'està fent allà i, de pas, veure si són capaços de convéncer a nous voluntaris valencians per a continuar la tasca mediambiental a Madagascar.

Una exposició de fotos i una xarrada recolzada amb imatges i textos són les ferramentes amb què Alicia i Alicia intentaran convéncer a estos possibles nous voluntaris.

Si et consideres solidari, si tens consciència mediambiental, si et va l'aventura o, senzillament, si sents curiositat per saber com dos jóvens estudiants de Puçol són capaços d'embarcar-se en una aventura mediambiental a Madagascar, el dimecres 13 de juny, a les 19.30 hores, tens una cita en La Barraca.

Informa: Sabín

618-alicia_donnellan-alicia_bonilla-1

 

12 Juny 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres