El ministre de turisme, José Manuel Soria, entrega la bandera Q a 174 platges espanyoles, entre elles la de Puço

El ministre de turisme, José Manuel Soria, entrega la bandera Q a 174 platges espanyoles, entre elles la de Puço

El ministre d'indústria, energia i turisme, José Manuel Soria, va presidir en el matí del dimarts 5 de juny l'acte anual d'entrega de banderes Q a les platges i instal·lacions nauticoesportives que complixen els requisits de qualitat establits per l'Institut de Qualitat Turística d'Espanya, acte que va tindre lloc en la seu del ministeri. L'alcaldessa Merche Sanchis va ser l'encarregada d'arreplegar la bandera atorgada a Puçol.

En el Ministeri de Turisme a Madrid, a més dels 40 alcaldes i regidors de turisme, van estar presents la consellera de turisme de València; la secretària de turisme de la Xunta de Galícia; el viceconseller de turisme i comerç de la Junta d'Andalusia; i la directora d'ordenació i promoció turística del Govern de Canàries, entre altres autoritats nacionals.

Un total de 82 ajuntaments representant a 9 comunitats autònomes, han rebut el distintiu que acredita que 174 platges i 12 instal·lacions nàutic esportives compten amb els estàndards de qualitat establits per les normes UNE de cada sector, associades a la bandera Q de Qualitat Turística.

A l'aconseguir un any més la bandera Q, Puçol demostra una vegada més que reunix un conjunt de requisits adequat perquè els turistes tinguen un servici de primera.

És un esforç econòmic important, però apostem per la qualitat perquè és una inversió per al futur turístic del nostre poble, que és més important del que molts creuen: serà una de les nostres majors fonts d'ocupació en els pròxims anys

Andalusia destaca amb un total de 58 platges certificades, seguida de la Comunitat Valenciana, amb 46; Múrcia, amb 25 i Catalunya amb 20. Els seguixen Galícia, amb 9 platges certificades; Astúries, amb 7; Cantàbria, 4; Balears, 3, i Ceuta, amb 2.

Miguel Mirones, màxim responsable de l'Institut de Qualitat Turística Espanyola (ICTE) va aprofitar l'acte d'entrega de banderes per a sol·licitar expressament al ministre “major promoció nacional i internacional de la Marca Q, ja que esta marca, propietat de l'Estat Espanyol, va ser cedida per l'ICTE per a ser promocionada per l'Estat. Mentres que l'institut manté la gestió de la mateixa”.

Mirones va fer insistència en què “l'ICTE és un dels millors models de col·laboració publicoprivada, on participen de forma consensuada els membres de les federacions turístiques nacionals més importants, la pròpia secretària d'Estat de Turisme, les comunitats autònomes i la Federació Espanyola de Municipis i províncies”, per la qual cosa, el president de l'institut va sol·licitar “que la Q tinga una presència activa en les campanyes promocionals de Turespaña, podent anar associada al Sol de Miró. Va insistir en la necessitat la coordinació de campanyes amb les distintes comunitats autònomes, unint esforços per a aconseguir major impacte”. Va concloure afirmant que “la Marca Q és un actiu diferencial del turisme espanyol”.

Per a obtindre la bandera Q, tant les platges com les instal·lacions esportives han de complir les normes UNE associades a cada tipus de servici. En concret, la UNE 187001 corresponent a platges està associada a la Marca Q, i arreplega els requisits que ha de complir una platja per a participar en el Sistema de Gestió de l'Ús Públic de les platges. Estos requisits es referixen tant als equipaments com a la neteja, seguretat, salvament, informació, etc. Per la seua banda, les 12 instal·lacions nauticoesportives complixen la norma UNE 188004, com a garants d'un sistema de qualitat.

Per a valorar el compliment de les normes UNE associades al sector turístic es compta amb experts auditors d'AENOR, APPLUS, Bureau Veritas, Lloyd's Register, OCA Cert, SGS i Tüv Rheinland, que avaluen i informen sobre l'estat de les empreses i organitzacions turístiques, emetent un informe posterior que serà estudiat pels comités de Certificació de l'institut, que atorgaran o no la Marca Q.

Per a l'alcaldessa Merche Sanchis, rebre la Q de qualitat turística és un aval “no sols de la qualitat de l'aigua, sinó també dels servicis que oferim i les instal·lacions disponibles per als usuaris. Puçol demostra una vegada més que reunix un conjunt de requisits adequat perquè els turistes tinguen un servici de primera. És un esforç econòmic important, però apostem per la qualitat perquè és una inversió per al futur turístic del nostre poble, que és més important del que molts creuen, perquè serà una de les nostres majors fonts d'ocupació en els pròxims anys”.

A penes 24 hores després de rebre la Q de qualitat turística, l'organisme internacional encarregat d'entregar la bandera Blava a les distintes platges anunciava els guardonats d'enguany i Puçol també està en la llista… però eixa és una altra notícia de què vos parlarem molt prompte.

Informa: Departament de Comunicació

 

06 Juny 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres