Ella va ser la primera… i en dos dies ja hi ha mil veïns de Puçol que s'han fet socis de la targeta ON

Ella va ser la primera… i en dos dies ja hi ha mil veïns de Puçol que s'han fet socis de la targeta ON

Un nou concepte de compra en la població ha arribat a Puçol: la targeta ON, una aposta per fidelitzar clients sense punts, sense sortejos, sense inversions en infraestructura, sense campanyes en paper. Propostes directes, per mail i mòbil, compres immediates, descomptes al comptat. La nova forma de comprar es va presentar en societat el 2 de juny i ja compta amb un miler d'adeptes entre els veïns.

En l'estiu de 1975 arribava als cines de mig món una pel·lícula que no sols s'anava a convertir en la més taquillera de la història fins a eixe moment, sinó que revolucionaria el concepte d'exhibició cinematogràfica: es tracta de Tiburón, el primer gran èxit dirigit per Steven Spielberg. Encara hui, molts recorden l'eslògan publicitari amb què va ser llançada: “Ella va ser la primera”, en al·lusió a la banyista que apareixia en la primera escena del film i que era atacada per un tauró sobre l'existència ningú del qual creia al principi.

El 2 de juny del 2012 es presentava públicament la targeta ON, fruit de la col·laboració de l'ajuntament i l'Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol (ACEP), en un acte realitzat dins del marc de la fira comercial i agroalimentària Puçol DeMostra.

D'ací a uns anys potser es recorde l'estiu de 2012 i la targeta ON com el moment del canvi de mentalitat: en plena crisi, un concepte arribava per a canviar radicalment la forma de vendre i la forma de comprar a Puçol

Va ser el president d'ACEP, Pedro Sánchez Bosch l'encarregat d'explicar els avantatges per a comerciants i empresaris d'esta targeta, que ve a revolucionar el concepte d'ofertes i promocions en la població; però també l'indubtable interés que té per als veïns, perquè els socis són els primers i, de vegades, els únics que tenen accés a determinats beneficis per comprar a Puçol, el teu centre comercial.

La targeta ON no exigix inversions en infraestructures, no acumula punts ni exigix portar un control, no necessita sortejos ni gens paregut: senzillament els usuaris reben el seu descompte directe només per ensenyar-la en el comerç”, apunta el president de l'associació de comerciants. “A més, és gratuïta i els socis seran informats per correu electrònic i per sms en el mòbil de les ofertes setmanals, perquè siguen els primers a beneficiar-se de qualsevol oferta, de qualsevol campanya”.

Campanyes que, a més, no es van a realitzar en paper, pel cost econòmic i mediambiental que comporta: hui en dia, el concepte de promoció i màrqueting es trasllada a Internet i el telèfon mòbil, una cosa ràpida, directa, eficaç, que el veí pot disfrutar en el mateix moment.

Els primers avantatges ja s'han disfrutat durant la fira: el dissabte, orxata gratis per a tot el que ensenyara la seua targeta; el diumenge, degustació de beguda i tapa a preu especial per als socis amb targeta i açò no ha fet més que començar”, assegura Pedro. “Durant l'estiu crearem la base de dades amb la llista d'inscrits i a partir de setembre serà quan realment la targeta ON comence a ser imprescindible: els veïns de Puçol van a haver d'acostumar-se a portar-la sempre damunt, perquè tots són avantatges”.

S'aproxima un estiu de canvis, assessorant als comerços sobre les promocions puntuals i les ofertes directes, dissenyant la pàgina web www.tarjetaon.com i el sistema de missatgeria en el mòbil només per a socis. A més, s'estan preparant bons, amb ofertes limitades i amb data caducitat: grans descomptes només per als primers a apuntar-se. Es tracta que els veïns estiguen atents i aprofiten unes ofertes úniques, irrepetibles, que trenquen amb el concepte convencional de comerç.

I tot es pot resumir en un eslògan que ja ens resulta familiar: “Ella va ser la primera”… perquè l'alcaldessa Merche Sanchis va ser la primera a rebre la targeta ON, de mans del president d'ACEP, el dissabte 2 de juny al matí, al finalitzar l'acte de presentació.

En a penes unes hores, fins a la vesprada del diumenge 3 de juny, entorn de mil veïns ja havien depositat el butlletí d'inscripció en l'urna situada en la carpa de l'associació de comerciants. Per a molts d'ells els avantatges van ser immediates: el final de la fira va consistir en un sorteig de regals cedits pels membres d'ACEP i, clar, només entraven en el sorteig els que ja havien depositat la seua sol·licitud en l'urna.

Però la targeta ON és molt més, els canvis que prometen no es limiten només a regals puntuals, és un nou concepte en promoció, en fidelització de clients, és l'impuls definitiu a una idea: Puçol, el teu centre comercial.

Hui, totes les pel·lícules amb aspiracions comercials s'estrenen acompanyades de grans campanyes publicitàries, amb estrena simultània en quasi tot el món, amb multitud de còpies per a la seua exhibició al mateix temps en multitud de minicines; és el que globalment es coneix com a exhibició de blockbusters, grans esdeveniments cinematogràfics que acaben creant sagues amb successius capítols que s'estrenen cada poc de temps.

Hui, costa creure que en l'estiu de 1975 res d'això existia: les pel·lícules s'estrenaven sense publicitat en televisió, amb poques còpies, primer en unes poques capitals, després les còpies anaven arribant a ciutats i finalment a pobles, tardant un any a arribar a alguns llocs, que solien comptar amb pocs cines, de grans mides; els minicines i els grans centres comercials, senzillament, eren conceptes que no existien.

I tot va canviar amb una sola pel·lícula: Tiburón, de Steven Spielberg.

D'ací a uns anys potser es recorde l'estiu de 2012 i la targeta ON com el moment del canvi de mentalitat: en plena crisi, un concepte arribava per a canviar radicalment la forma de vendre i la forma de comprar a Puçol, per a revolucionar la relació entre comerç i client, per a potenciar el consum en la població, perquè ja res tornara a ser igual a Puçol, el teu centre comercial…

I tot va començar amb el president de l'associació de comerciants entregant una targeta a Merche Sanchis, l'alcaldessa de Puçol.

Ella va ser la primera.

Escriu: Sabín

fotos_noticia

486-mil-socios-1

 

05 Juny 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres