La Setmana de Cine Taurí trenca motles per a enguany: serà setmana de futbol i bous, gràcies a un capotàs de la Dipu

La Setmana de Cine Taurí trenca motles per a enguany: serà setmana de futbol i bous, gràcies a un capotàs de la Dipu

La 7a edició de la Setmana de Cine Taurí, del 13 al 15 de juny, arriba plena de canvis: per primera vegada, no se celebra en el Sindicat Agrícola, sinó en l'Espai Jove; a més, incorpora els projecció de partits de l'Eurocopa abans del cine taurí; i, finalment, per fi oferix els dos clàssics més sol·licitats: Torero, de Carlos Velo, i El xiquet i el bou, aquella raresa de Hollywood que va guanyar l'Oscar al millor argument… i ningú el va arreplegar.

Renovar-se o morir. El regidor d'assumptes taurins, Salvador Almenara, té clar que cal buscar noves fórmules per a potenciar les activitats ja existents, d'ací que enguany haja hagut de manejar molts paràmetres per a aconseguir trobar la fórmula que permeta mantindre la Setmana de Cine Taurí i apostar per noves línies de cara al futur.

Fins ara havíem triat sempre el Sindicat Agrícola, perquè era una forma de tornar als orígens, a la històrica setmana de cine taurí en el cine d'estiu, que se celebrava fa cinquanta anys”, explica Salva Almenara, que va ser un dels creadors de la setmana fa ara set anys. “Però enguany ja estan programades la fira Puçol DeMostra, l'Eurocopa, el bou de Sant Joan i a continuació la Setmana Taurina: si volíem trobar un buit per al cine taurí havíem d'afinar molt”.

I vaja si han afinat.

Els dies 13, 14 i 15 de juny, en l'Espai Jove: primer, partit de l'Eurocopa de futbol; en el descans, sopar de sobaquillo; i de postres, tres de les pel·lícules taurines més sol·licitades pels aficionats locals. El pack de l'estiu i, a més, gratis

Per a l'èxit de la proposta ha sigut fonamental la col·laboració de la Diputació de València i del Museu Taurí valencià, que han tirat un capotàs així de gran a l'hora d'aconseguir eixos clàssics tantes vegades recordats i hui en dia quasi impossibles de veure en cap format.

L'oferta es trasllada del Sindicat Agrícola a l'Espai Jove, un lloc més ampli, amb fàcil aparcament, pantalla gegant i major qualitat d'imatge i so. A més, es retarda mitja hora: en compte de a les 22 hores, el cine començarà a les 22.30. Però no la sessió, perquè, com en els vells temps, hi haurà programa doble: futbol i cine taurí.

El dimecres 13 de juny, a les 20.45 es retransmet en directe el partit entre Alemanya i Holanda, i a continuació un clàssic que es demanava des de fa molts anys: Torero, dirigida per Carlos Velo en 1956, que compta amb l'actuació de mestres inoblidables, com Luis Procuna, Manolete i Carlos Arruza. Per a molts, el millor títol taurí de la història del cine

El dijous 14, a les 20.45 hores, el decisiu partit entre Espanya i Irlanda. Al finalitzar, projecció del film El xiquet i el bou (The brave one), curiosament també realitzada en 1956, en este cas pel director Irving Rapper, encara que el seu prestigi naix de l'argument (l'amistat entre un xiquet i un bou que quan creix ha de ser torejat en la plaça de bous), i d'una anècdota que es va donar en l'entrega de l'Oscar d'eixe any: el guanyador al millor argument va ser Robert Rich, però ningú va pujar a arreplegar l'estatueta, encara que tot el món sabia que el verdader autor era Dalton Trumbo… qui no podia arreplegar-lo perquè estava en la llista negra de la Caça de Bruges promoguda pel senador McCarthy. Era un comunista perseguit i només podia treballar baix pseudònim.

Finalment, el divendres 15, a les 20.45, Anglaterra i Suècia sobre el terreny de joc. I a les 22.30 hores, sobre l'arena, la pel·lícula Sang i arena, dirigida en 1989 per Javier Elorrieta i protagonitzada per una jove Sharon Stone, a penes tres anys abans de convertir-se en una estrela amb Instint bàsic. Encara que compta entre els seus guionistes amb els prestigiosos Rafael Azcona i Ricardo Franco, quasi ningú va parlar del guió en el moment de la seua estrena, els comentaris es van centrar en la cèlebre actriu, d'ací que es fera famós el comentari d'un crític que va reconéixer que era una pel·lícula “amb moltes corregudes, encara que amb pocs bous”.

Perquè la vetlada siga completa, mantindrem el sopar de 'sobaquillo' que realitzem durant estos sis anys. Així que en el descans del partit de futbol disfrutarem de l'entrepà i una bona tertúlia, que en este cas serà futbolística i taurina”, finalitza el regidor. “Confiem que amb esta fórmula podrem comptar amb la presència tant dels aficionats al futbol com als bous. És un experiment per a veure què tal funcionen les activitats taurines en l'Espai Jove, perquè a priori és un lloc perfecte per a l'exposició del concurs de foto taurina i potser alguna activitat més de cara al futur”.

Del 13 al 15 de juny: futbol, sopar, cine, bous, Alemanya, Luis Procuna, Espanya, Manolete, Anglaterra, Carlos Arruza, Holanda, l'Oscar d'El xiquet i el bou, Irlanda, soparet de sobaquillo, Suècia... i Sharon Stone!!

Llàstima que no puga acudir Berlanga, amb semblants vímens podria filmar el quart episodi de la seua saga Nacional...

Informa: Sabín

465-el-nino-y-el-toro

03 Juny 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres