Senderistes: del desconcert d'Aras de los Olmos al pi Rebollón, passant pel barranc del Regajo

Senderistes: del desconcert d'Aras de los Olmos al pi Rebollón, passant pel barranc del Regajo

El Grup de Senderisme de Puçol va realitzar el diumenge 27 de maig una de les últimes eixides de la temporada, perquè la calor comença a ser un problema per a recórrer a peu els paisatges valencians, com van poder comprovar de primera mà en la seua visita al barranc del Regajo, esguitada d'anècdotes i, sobretot, beneïda amb un sol de justícia. Paco Ramírez, coordinador del grup, ens refresca la memòria.

Quan vaig planificar esta ruta, no comptava amb les adversitats que ens ha oferit la mateixa. A pesar d'estudiar minuciosament la documentació obtinguda del recorregut i de la zona —com és l'altimetria, la dificultat del recorregut així com de l'època de l'any recomanable per a efectuar-la—, la ruta ens va sorprendre amb certs contratemps, que ens van obligar a donar una sèrie de voltes inicials per a poder començar el recorregut des de la localitat d'Aras de los Olmos.

Una vegada remuntat el barranc, els nostres passos es van dirigir cap a la localitat d'Aras, no sense abans descansar a l'ombra d'un esplèndid exemplar de pi, anomenat pi Rebollón

La veritat és que després del desassossec de no localitzar l'inici i la coneguda volta, vam donar amb les marques del SL V-22, el nostre objectiu.

Ja ficats de ple en la nostra senda, esta ens va permetre recórrer un paratge d'una inusitada bellesa, ja que des del barranc de Trevenilla i el de la Tejería, pas a pas ens endinsa en el del Regajo: un congost que no deixa indiferent a ningú al seu pas per estes terres, perquè entre les seues altes parets entapissades d'abundant vegetació, així com les angostures que a poc a poc ens va descobrint, la senda ens endinsa entre farallons fins a arribar a un estret on la bellesa s'accentua encara més.

Una altra adversitat si és possible és que el dia va ser massa esplèndid, perquè vam haver de suportar una calor asfixiant i açò va fer que el líquid element de què disposàvem per a avituallar-nos fóra esgotant-se ràpidament, la qual cosa va encendre alguna alarma entre els membres del grup de senderistes.

Una vegada remuntat el barranc, els nostres passos es van dirigir cap a la localitat d'Aras, no sense abans descansar a l'ombra d'un esplèndid exemplar de pi, anomenat pi Rebollón.

Ens veiem la pròxima ruta a Cirat, on el riu Millars serà el nostre fil conductor.

Informa: Paco Ramírez
Coordinador Grup de Senderisme

fotos_noticia

475-barranco-regajo-4


30 Maig 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres