El Mini Cole, premi Sambori de la Comunitat Valenciana amb el seu projecte “El nadó de la mestra Merxe”

El Mini Cole, premi Sambori de la Comunitat Valenciana amb el seu projecte “El nadó de la mestra Merxe”

Enguany, Puçol obtenia set premis Sambori en la fase comarcal i Carla Domínguez era l'autora del cartell anunciador. El 12 de maig es va fer l'entrega de premis a Museros a tots els guanyadors. Però la sorpresa va arribar després: un treball del Mini Cole aconseguia ser finalista en la fase del País Valencià: el 26 de maig, El nadó de la mestra Merxe rebia el seu guardó a Alcoi.

La Fundació Sambori crea els seus premis amb l'objectiu de promocionar l'ús del valencià en l'àmbit escolar. En estos catorze anys de premis, els alumnes de totes les edats, des d'infantil fins a escoles d'adults, passant per primària, secundària, batxillerat, cicles formatius i escoles d'idiomes, han oferit els seus contes, els seus dibuixos i els seus treballs, sempre en valencià, amb l'objectiu de potenciar la llengua i la cultura valencianes.

El treball premiat, El nadó de la mestra Merxe, es basa en el desenvolupament d'un fetus i el posterior naixement del bebé, però treballat en un aula de xiquets de 2 a 3 anys

Els premis Sambori sempre han reconegut l'esforç individual i també col·lectiu, sobretot en les aules d'infantil, on el que prima és el treball en grup. D'ací que s'haja apostat des del començament per establir premis comarcals, de suport a l'ensenyança en valencià en tots els nivells, i posteriorment premis per a tota la Comunitat Valenciana.

Enguany, el termini d'inscripció finalitzava el 10 d'abril. Com sempre, se celebrava primer una fase comarcal, en la que els centres educatius de Puçol van obtindre set guardons, a més del premi honorífic que va suposar per a Carla Domínguez que el seu dibuix fóra triat per a dissenyar el cartell comarcal dels premis. Tots ells van ser entregats el 12 de maig en la Casa de Cultura de Museros.

Entre els guanyadors hi havia dos premis d'infantil per al Mini Cole: el treball col·lectiu El fons del mar, i el projecte pedagògic El nadó de la mestra Merxe.

No és la primera vegada que ens donen un premi, perquè el Mini Cole ja té sis guardons de convocatòries anteriors”, apunta Rosa Pilar Ballester, directora del centre. “Però el que no esperàvem és que el treball de la classe de 2 a 3 anys fóra reconegut com a millor projecte pedagògic Empar Granell i molt menys que arribàrem a la final d'Alcoi, el 26 de maig”.

El treball premiat, El nadó de la mestra Merxe, es basa en el desenvolupament d'un fetus i el posterior naixement del bebé, però treballat en un aula de xiquets de 2 a 3 anys. Un tema complex, elaborat amb l'alegria i la saviesa que només els xiquets més xicotets poden demostrar.

I ha rebut el reconeixement de tota la Comunitat Valenciana pel seu imaginatiu plantejament i desenvolupament dins de l'aula.

Enhorabona, xicotets.

Informa: Sabín

449-premio-sambori-mini-cole-4

 

30 Maig 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres