Formació, col•laboració i treball constant: així és el dia en data els voluntaris de Protecció Civil

Formació, col•laboració i treball constant: així és el dia en data els voluntaris de Protecció Civil

Els voluntaris de Protecció Civil han estat a l'abril i maig en les jornades de formació de coordinadors taurins i, paral·lelament, han col·laborat en el Gran Fons Vila de Puçol i el Campionat d'Espanya de Triatló celebrat en la platja de Puçol. Formació, col·laboració i treball: una síntesi perfecta del dia en data este animat grup de jóvens voluntaris, que ells mateixos ens resumixen.

A les Jornades de Bous al carrer, celebrades el 27 d'abril en l'Espai Jove, a més de Puçol han acudit membres de les agrupacions d'Onda i Vall d'Uixo així com delegats de l'Associació d'Agrupacions de Voluntaris de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana (AAVPCCV), i representants de Serveis Sanitaris Morvedre, que és l'encarregada de l'ambulància i l'atenció sanitària en els actes taurins que se celebren a Puçol enguany.

Després, nosaltres hem continuat assistint a les sessions de treball per als coordinadors taurins, on la seguretat i l'assistència sanitària han sigut temes clau del programa formatiu.

La nostra aportació en els actes taurins? Bàsicament és la seguretat darrere de les barreres i els primers auxilis entre el punt de la incidència i els equips mèdics

La nostra aportació en els actes taurins? Bàsicament és la seguretat darrere de les barreres i els primers auxilis entre el punt de la incidència i els equips mèdics.

D'una banda, ens encarreguem de vigilar des de l'exterior qualsevol cosa que passe dins que requerisca de la presència d'un col·laborador: menors, persones sense les condicions mínimes, defectes en els elements de seguretat produïts durant el festeig...

D'una altra, vetlem perquè el trasllat dels ferits es realitze amb integritat i seguretat, respectant uns mínims. Intentem reduir la “mania” que té la gent de córrer sense auxiliar o sense atenció, posant en risc la seua vida i la del ferit, ja que a vegades els trasllats han de realitzar-se per dins del propi recorregut.

També és funció nostra l'escorta del ferit entre la barrera més pròxima i la posta sanitària i el respecte per la instal·lació sanitària, és a dir, que ningú no autoritzat entre en ella, així com mantindre una distància de seguretat que permeta a l'ambulància i l'equip mèdic realitzar el traspàs a l'ambulància

Finalment, després de qualsevol incidència també intentem facilitar l'eixida a l'ambulància en els encreuaments més pròxims, tallant el trànsit si es fa necessari per a la seua eixida.

I com a funció genèrica, estem a disposició del regidor delegat de bous per a qualsevol tipus d'incidència o consulta i també de l'equip sanitari, ja que qualsevol voluntari amb la formació bàsica de primers auxilis pot resultar útil per a tasques que no impliquen contacte directe amb el ferit.

Respecte als dos grans esdeveniments esportius, el gran fons i el campionat de triatló, la nostra aportació ja l'hem explicat en alguna ocasió: formem part d'un equip humà ampli, que inclou la brigada municipal d'obres i servicis, la policia, equips mèdics, voluntaris de l'organització i, a vegades, la guàrdia civil.

La nostra missió és col·laborar en la regulació del trànsit i a mantindre segellat hermèticament el circuit, perquè els esportistes no patisquen cap contratemps, procurant a més desviar als conductors pels llocs permesos, creant-los els menors problemes possible, per a la qual cosa és imprescindible comptar amb la bona predisposició dels veïns, la majoria dels quals entén perfectament que un gran acte esportiu comporta xicotets sacrificis en alguns moments.

En definitiva, seguim formant-nos mentres dediquem el nostre temps, voluntàriament, a col·laborar perquè els actes que se celebren a Puçol siguen cada dia més segurs.

En això consistix ser de Protecció Civil: t'abellix inscriure't en els pròxims cursos formatius per a tirar-nos una mà? Informa't en l'ajuntament.

Informen: Voluntaris de Protecció Civil de Puçol

362-proteccion-civil-en-jornadas-3

 

29 Maig 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres