La lluita contra el càncer necessita moltes aportacions personals xicotetes, no grans subvencions

La lluita contra el càncer necessita moltes aportacions personals xicotetes, no grans subvencions

L'associació local, multitud de voluntaris, un donatiu especial, molts xiquets amb vidrioles, també els majors, i tot el que passava prop amb l'adhesiu en el pit i el donatiu en la vidriola. Així va ser el matí del 26 de maig, dia de la col·lecta contra el càncer a Puçol: molta participació, generoses dosis de solidaritat i una jornada en què tots posen el seu granit d'arena.

El dissabte 26 va ser a més una jornada especial per a l'Associació Espanyola Contra el Càncer, almenys per a la seua associació local, perquè per primera vegada rebien una ajuda un poc més gran d'allò més habitual, fruit, com no podia ser de cap altra manera, de la solidaritat de dos col·lectius: es tractava d'un xec d'1.095 euros que va ser entregat conjuntament per la Plataforma 14 d'abril i el grup de teatre Els Escalons, responsables de la representació de l'obra Ai, Carmela! en la Casa de Cultura.

La proposta va ser del grup de teatre Els Escalons, que va cedir el seu caixet per a la lluita contra el càncer”, apunta Encarna Carceller, qui sempre preferix passar el protagonisme als altres i continuar treballant en l'ombra, com fins ara, encara que ella siga la presidenta de l'associació local.

Un amic comú, una conversació, una proposta interessant per a la primera Setmana Cultural Republicana i un acord amb l'autor de l'obra, Sanchis Sinisterra, perquè també cedira els drets d'autor. Ràpid i sobretot eficaç. El dissabte 14 d'abril el grup Els Escalons representava Ai, Carmela! en la Casa de Cultura: una data i un lloc molt adequats per a una obra que també aposta, a la seua manera, per la república.

I el 26 de maig acudien a la mesa presidencial de l'associació contra el càncer Toni Felguera (representant Els Escalons) i José Lucas (president de la Plataforma 14 d'abril), disposats a realitzar l'entrega oficial de tot el recaptat. A l'acte es va sumar també l'alcaldessa Merche Sanchis, que va mostrar així el suport de l'ajuntament a tot tipus de col·laboracions entre associacions locals i també a la mesa contra el càncer.

Una foto oficial va ser l'únic protocol que va presidir l'acte, perquè la clau està en el fet en si, en el donatiu, en la cessió dels drets, en aportar el xicotet gra (o gran, segons es mire) per a lluitar contra el càncer.

Portem trenta anys amb el grup de teatre a Benetússer, amb una aposta contínua per la cultura i el teatre, pel que al sorgir la possibilitat de col·laborar en la setmana republicana no el vam pensar molt”, recorda Toni Felguera, qui és l'únic membre d'Els Escalons que viu a Puçol. “El que vam fer va ser donar el caché del nostre grup, per tant tot el que es recaptara era diners nets per a lluitar contra el càncer”.

Mentrestant, els xiquets de distints col·legis públics i concertats es passejaven pels carrers amb la vidriola i un sentit de l'humor que sempre acaba arrancant una moneda als transeünts, les voluntàries de l'associació es col·locaven en punts estratègics, com a rotondes i semàfors, invitant als conductors a tirar mà a la butxaca a canvi de l'adhesiu que els distingix com a col·laboradors.

Sense oblidar les ames de casa Tyrius i al Col·lectiu de Dones, als grups polítics municipals i a les voluntàries de l'associació local, que romanien al peu del canó en cada una de les cinc meses situades en el nucli urbà de la població, davall un sol estiuenc que invitava a buscar l'ombra en quant era possible.

Com estaven treballant a fons, cap d'ells va poder assistir a eixe acte d'entrega del xec, en el que va estar present José Manuel Segarra (gerent de l'Associació Espanyola Contra el Càncer a València), junt amb Antonio Llombart (vicepresident) i Nadine Cussac (membre de la junta provincial). Després de la firma, l'arreplega del xec i la foto de record, el president va realitzar un balanç molt positiu no sols d'esta iniciativa puntual, sinó del dia a dia dels veïns de Puçol.

Els diners l'ingressem en una vidriola comuna, no va destinat a un programa específic. Nosaltres atenem multitud de programes des de l'associació i tots estan ara com ara ben atesos”, afirma José Manuel Segarra. “La nostra filosofia és no rebutjar cap suport, però no anem darrere de les ajudes oficials, eixes que oferixen grans quantitats. Preferim molts pocs que pocs molts, la nostra aposta es dirigix cap a multitud de xicotetes aportacions personals, no grans subvencions institucionals”.

Informa: Sabín

fotos_noticia

463-mesas-contra-cancer-2

 

28 Maig 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres