L'Espai Social dels Majors i l'Ajuntament de Puçol posen a prova el pla d'evacuació per incendi

L'Espai Social dels Majors i l'Ajuntament de Puçol posen a prova el pla d'evacuació per incendi

El dijous 24 sonava l'alarma en l'Espai Social dels Majors. En a penes uns minuts el local estava buit i els iaios esperaven en la plaça. Poc després descobrien que era només un assaig, un simulacre d'incendi per a veure si el pla d'evacuació funciona. És el segon que es realitza en el mes de maig, perquè el dia 4 la prova també es va realitzar en el propi edifici de l'ajuntament.

Esperem que mai succeïsca res i que no calga posar a prova el pla d'evacuació en la vida real en cap moment, però almenys que estiguem preparats per a saber com reaccionar”, assenyala Eloísa Rosa, la regidora de la tercera edat. “Cada any realitzem un curs de formació per als treballadors dels locals públics i revisem el maneig d'extintors, a més, en esta ocasió hem realitzat un simulacre d'evacuació per alarma d'incendis”.

Un simulacre de què eren desconeixedors els usuaris del centre, perquè la prova fóra el més real possible. Inclús els treballadors de l'Espai Social dels Majors també tenien deures, perquè l'organització havia amagat una persona en una de les dependències, la qual cosa permetia comprovar si es revisava conscienciosament cada una de les sales.

Després de sonar l'alarma, tots van abandonar el local en a penes uns minuts, utilitzant les dos portes d'eixida disponibles i això que el corredor interior del centre col·labora més aïna poc, a causa del seu disseny amb revoltes i desnivells, una cosa que afegia dificultat a la prova si tenim en compte que almenys dos dels aproximadament huitanta usuaris presents en l'Espai dels Majors en la vesprada del dijous 24 de maig anaven en cadira de rodes.

Els seus companys i familiars els han ajudat a eixir i tot ha eixit bé. L'important és que els majors estiguen conscienciats que quan sona l'alarma han d'abandonar ràpidament, però amb orde, l'edifici i eixir a la plaça, això sí, tenint cuidat al creuar el carrer perquè estem en un lloc amb trànsit de vehicles”, finalitza Eloísa.

Un simulacre semblant ja es va realitzar durant el matí del divendres 4 de maig en l'edifici de l'ajuntament, el que va obligar a bloquejar la porta lateral d'entrada alhora que s'obria la porta principal, que dóna a la plaça. Allí es van concentrar tant els treballadors com les persones que en eixe moment es trobaven en l'edifici.

En ambdós casos es van complir els terminis assignats en el pla d'emergències, es van revisar totes les estades i es va comprovar que si alguna vegada fa falta una evacuació, tant els veïns com els treballadors saben com han de reaccionar.

En les pròximes setmanes, la resta d'edificis municipals també passarà per este exercici pràctic. Les dates? Són un secret, si no l'examen no tindria validesa.

Informa: Sabín

fotos_noticia

466-evacuacion-espai-majors-3

 

28 Maig 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres