La nostra cuina (13): Arròs al forn

La nostra cuina (13): Arròs al forn

Partint d'un bon caldo d'olla, afegim oli i costelles de porc, per a continuar mesclant ben tot això amb arròs, creïlles i botifarra, i obtenim un d'ells plats que a tot el món agrada, dóna igual l'època de l'any en què estiguem. A València, l'arròs és molt més que la paella.


La nostra cuina (13): Arròs al forn

Ingredients:

—1 tomaca madura

—2-4 botifarrons o botifarres

—2 creïlles

—1 cap d'all

—Arròs (uns 70 grams per ració)

431-arroz-al-horno-3

Elaboració:

El primer serà preparar un bon caldo d'olla, perquè utilitzarem tant el caldo com els cigrons i el pollastre esmicolat.

Per al segon pas hem de posar en una paella oli d'oliva i sofregim molt bé les costelles de porc, quan les tinguem podem posar-li un poc de tomaca triturada i fregir-ho també.

Finalment afegim l'arròs i ho mesclem bé amb les costelles.

D'altra banda, anem pelant les creïlles i les tallem a rodanxes d'1 cm. de grossor més o menys (les deixem en un bol amb aigua perquè no se'ns posen negres), seguit tallem la tomaca també a rodanxes, i les botifarres o botifarrons.

Ja tenim tots els ingredients preparats, ara bolquem les costelles i l'arròs en una cassola plana de fang, escampem bé, col·loquem per damunt la creïlla, la tomaca, els cigrons, el pollastre (de l'olla) esmicolat. Posem en el centre el cap d'alls i afegim caldo fins dalt. Si és necessari rectifiquem de sal i safrà.

Amb el forn precalfat, el posem en la graella del centre i enfornem a 200é C durant almenys 1 hora; tapar si es posa massa torrat.

Trucs:

Crec que l'única dificultat que té este arròs és la quantitat de caldo que posarem perquè quede bé. El que jo faig sempre és posar l'arròs en relació a les racions que té la cassola que utilitze i després l'òmplic de caldo. Em sol quedar perfecte.

Si tens algun plat favorit o una recepta tradicional que t'agradaria compartir amb tots en esta pàgina web, pots contactar amb nosaltres en els correus següents:
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Escribe: Charo Palamós Durbá

000-nostra_cuina1

431-arroz-al-horno-2

 

quepaso portada 1

Altres