La nostra cuina (12): Melmelada de maduixes

La nostra cuina (12): Melmelada de maduixes

Pot ser unes postres o inclús part del desdejuni, pot fer-se amb maduixes però també amb qualsevol altra fruita que t'agrade, ideal per a aprofitar en cada temporada la més adeqüeu, s'elabora amb fruites ben madures i és important anotar en els envasos la data, per a anar gastant sempre les més antigues primer.


La nostra cuina (12): Melmelada de maduixes

Abans de començar amb l'elaboració d'esta recepta, hem de tindre tres coses en compte.

1.- Com es tracta d'una melmelada que volem conservar un temps considerable, hem de tindre preparats diversos pots de vidre, degudament esterilitzats, si no correm el risc que se'ns espatle el treball realitzat. Per a esterilitzar-los correctament, posarem a bullir aigua i els submergirem en la dita aigua almenys 20 minuts.

2.- Al finalitzar la melmelada, una vegada tapada, hem de repetir l'operació, és a dir, els tornem a introduir en aigua bullint altres 10-15 minuts. Així ens assegurem que la podem utilitzar fins a un any després.

3.- Al comprar la fruita, triarem només peces ben madures, però que no estiguen passades.

Ingredients:

—1 quilo de maduixes

—750 grams de sucre

—El suc d'un llima

414-mermelada-fresas-1

Elaboració:

La primera cosa que hem de fer és triar les maduixes, llevar el cuet i esbaldir-les bé. A continuació posarem les maduixes en un recipient mitjà junt amb el sucre i ho deixem macerar durant diverses hores, per exemple a la nit.

En eixe temps, podem aprofitar per a esterilitzar els pots de vidre i tindre'ls a punt.

Passades les hores de maceració, tria una cassola on posar al foc les maduixes junt amb el sucre i li afegim el suc de la llima. Amb el foc a intensitat mitjana, anem removent amb una cullera de fusta de tant en tant perquè no se'ns apegue ni es creme.

Al començar a bullir, hem d'abaixar el foc al mínim i pràcticament sense deixar de remoure, ha d'estar entre 30 i 40 minuts, segons com vullgues d'espessa la melmelada.

Al finalitzar, posarem la melmelada en els pots, taparem bé i els posarem a bullir amb abundant aigua per a una perfecta conservació.

Trucs:

És molt interessant quan fem conserves o melmelades casolanes, posar una etiqueta amb la data d'elaboració, per a evitar que se'ns espatle.

Anecdotari:

La mateixa recepta que vos he ensenyat per a les maduixes, ens valdria per a altres fruites que ens agraden, com a taronja, bresquilla, albercoc, figues, mores, tomaca, etc. En definitiva, qualsevol fruita que t'agrade i que trobes a bon preu en el mercat.

Si tens algun plat favorit o una recepta tradicional que t'agradaria compartir amb tots en esta pàgina web, pots contactar amb nosaltres en els correus següents:
mailto: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
http://www.lacocinadelamasia.blogspot.com

Escriu: Charo Palamós Durbá

000-nostra_cuina1

414-mermelada-fresas-2

 

quepaso portada 1

Altres