Som necessaris els voluntaris de Protecció Civil perquè esdeveniments com el Campionat d'Espanya de Triatló siguen (un poc) més segurs?

Som necessaris els voluntaris de Protecció Civil perquè esdeveniments com el Campionat d'Espanya de Triatló siguen (un poc) més segurs?

Sempre és Sabín el que vos conta els esdeveniments que succeïxen en la nostra població. Però hui volem ser els voluntaris de Protecció Civil els que vos expliquem què hi ha darrere d'un esdeveniment com el passat Campionat d'Espanya Triatló Universitari celebrat en les nostres platges el dissabte 12 de maig.

Per a començar, un equip humà molt gran compost per voluntaris de l'organització del propi esdeveniment (Tripuçol, Universitat Catòlica de València), equips mèdics, socorristes, Brigada d'Obres i Servicis, Policia Local i Protecció Civil, s'encarrega que tot transcórrega com deu, amb seguretat i minimitzant tots els riscos possibles.

A més, com a part del recorregut estava sobre una carretera interurbana, la Guàrdia Civil de Trànsit va haver-hi de tallar la carretera que unix Puçol amb el Port de Sagunt (tradicionalment coneguda com de la Quarta Planta) en algun dels seus carrils.

Entre tots es va formar un dispositiu molt apreciat sempre que hi ha esdeveniments esportius en la nostra població: un circuit de proves tancat hermèticament, controlat en tots els punts pels distints mitjans i amb molt fàcil accessibilitat en cas d'incidències.

A més, en el nostre cas, donada la recent introducció de l'equip de transmissions, que ha sigut heretat de la Policia Local al millorar ells les seues transmissions i integrar-les en la xarxa COMDES, s'ha millorat molt la comunicació i coordinació dels mitjans, una cosa que es trobava a faltar, i que ha permés realitzar tant servicis dins del recorregut de les proves, com estar en contacte directe amb Policia Local i realitzar els patits canvis en els carrers per a donar eixida als vehicles de la platja.

Com a ciutadans, entenem que puga molestar sobretot haver de fer una volta “innecessària” a la platja per a arribar al seu destí, però com a voluntaris que som, agraïm molt a totes les persones que en compte d'enfrontar-se a nosaltres quan els estàvem facilitant l'eixida, van acceptar amb educació i van prosseguir el seu marxa sense causar incidents. El nostre propòsit i el de tots els que van muntar el dispositiu és realitzar les dites proves causant les menors molèsties possibles.

Quant a les proves, destacar l'absència d'incidències greus i la ràpida intervenció dels servicis mèdics en les xicotetes caigudes i arrapades que van tindre lloc, atenent amb celeritat i ràpida resposta les incidències i minimitzant el risc per a la resta de competidors.

A més, el treball de les brigades municipals de traslladar algunes bicicletes que no podien continuar el recorregut va ser important per a eliminar riscos i facilitar als esportistes el seu trasllat a línia de meta.

En fi, tot el que s'espera de tots aquells que componem la “organització” d'esdeveniments d'este tipus, bé per obligació o per devoció, inclús voluntaris que, podent estar en un altre lloc, estem un dissabte sencer fent que els nostres esdeveniments siguen un poc més segurs. Mentrestant, Sabín, com sempre, va estar fent fotos per a il·lustrar esta nota de premsa.

Gràcies a tots els ciutadans que també van fer que el dia transcorreguera sense incidents.

Informen: Voluntaris de Protecció Civil Puçol

fotos_noticia

422-proteccion-civil-7

 

18 Maig 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres