La directora general Pilar Albert presidix el dinar d'ASVAT en homenatge al seu patró, el Ángel de la Guarda

La directora general Pilar Albert presidix el dinar d'ASVAT en homenatge al seu patró, el Ángel de la Guarda

El dijous 17 de maig, la directora general d'Acció Social i Majors, Pilar Albert, ha presidit el menjar de germandat de l'Associació de Pensionistes i Tercera Edat ASVAT de Puçol amb motiu de la festivitat del seu Sant patró Ángel de la Guarda. Junt amb ella han estat la regidora Eloísa Rosa, el president de l'associació, Pedro Olmedo, i l'alcaldessa de la localitat, Merche Sanchis.

ASVAT està integrada en la Federació d'associacions de Ciutadans Majors de la Comunitat Valenciana (CIMA), que és una de les entitats més representativa de les persones majors en la nostra Comunitat. CIMA promou i potència, a través de les seues associacions, activitats per als majors amb l'objectiu de millorar la seua qualitat de vida, a més de fomentar l'associacionisme, la solidaritat i la integració social del col·lectiu.

El menjar ha començat amb un minut de silenci en memòria dels desapareguts al llarg de l'any. A continuació, Pilar Albert ha ressaltat que “les reivindicacions de les associacions són una guia per a les principals polítiques socials de la Generalitat, i, a més, es convertixen en supervisors del treball desenrotllat per l'administració dirigit a este col·lectiu”.

La directora general ha felicitat a les associacions com ASVAT “la labor de les quals contribuïx que les persones majors de 65 anys romanguen més temps en el seu entorn social i familiar, retardant així la seua institucionalització en residències i promovent el participació activa en la vellesa”.

La seua despedida cap als 227 socis assistents al menjar (dels 340 que compte ASVAT) ha sigut una crida a la felicitat: “Hem de continuar treballant entre tots perquè els majors isquen de casa i es divertisquen, participen en activitats en què se senten a gust i aporten les seues experiències”.

Per la seua banda, la regidora de la tercera edat, Eloísa Rosa, ha subratllat l'important paper que juga l'associació en els cursos i tallers que organitza l'ajuntament, en les que sempre participa, el que demostra “que ASVAT no sols oresteu presents en totsganitza activitats lúdiques, com a viatges, balls i menjars, sinó que també esteu presents en tots els tallers que es proposen des de l'Àrea de Benestar Social”.

Finalment, l'alcaldessa Merche Sanchis ha destacat el suport de la Generalitat Valenciana a la tercera edat, “ja que en estos moments difícils es mantenen els programes socials dirigits a este sector de la societat, el que és just ja que amb tants anys de treball vos ho heu guanyat”.

Després del dinar en el restaurant Puçol, suau i lleuger, encara que abundant, apropiat per als taitants anys de la majoria de comensals, s'ha procedit a repartir un detall a cada un dels assistents, “que també s'entregarà a la resta de socis que no ha acudit al dinar, simplement han de passar a arreplegar-lo els dimarts a la vesprada en la nostra seu”, ha puntualitzat Pedro Olmedo, president de l'associació.

I com a punt final, seguint la premissa habitual d'este tipus de celebracions: ball fins que el cos aguante…

Informen: Gabinet premsa Acció Social / Sabín

425-comida-asvat-2


17 Maig 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres