Els alumnes de l'institut estudien música amb una exposició sobre la vida i l'obra de Michael Jackson

Els alumnes de l'institut estudien música amb una exposició sobre la vida i l'obra de Michael Jackson

L'exposició del 50 aniversari dels Beatles els va donar la idea, el tècnic de joventut va recolzar el projecte, la professora de música els va ajudar a documentar-se, el Departament de Comunicació va afinar els dissenys i, finalment, l'Espai Jove acull en la primera quinzena de maig l'exposició sobre Michael Jackson elaborada per alumnes de l'Institut d'Educació Secundària de Puçol. Per a ells, estudiar una matèria mai va ser tan enriquidor.

Per a alguns és el seu primer treball en gran grup, per a molts és la primera vegada que treballen una assignatura a través d'una exposició, per a tots és tota una novetat  poder estudiar un tema d'una assignatura com a música a través d'una exposició que s'exhibix al públic i que està sent visitada per distints col·lectius d'alumnes de la població en l'Espai Jove.

Pablo Puchol Cardona, un dels alumnes de l'IES Puçol que ha viscut l'experiència des de dins, recorda com va començar tot: “L'exposició de Michael Jackson va ser induïda per una excursió a l'Espai Jove, en el qual s'exposava la trajectòria dels Beatles. Inspirats en això va començar una pluja d'idees en què van eixir els noms de Bob Marley i Michael Jackson, el qual seria triat finalment perquè ja teníem el treball començat a través de la nostra professora de música, qui ens va ajudar i va recolzar en tot moment”.

En a penes una hora, el que dura una classe normal, un pot assistir a una lliçó d'història de la música amb una exposició, una projecció i la il·lusió de tot un grup d'alumnes de l'institut

Decidit el projecte, el següent era aconseguir que cada un s'ocupara d'una parcel·la de l'exposició: no parlem d'un treball quotidià en classe, sinó una cosa que es va a exhibir en públic i, posteriorment, també es va a exposar en el propi institut fins a final de curs i no és qüestió de transformar una gran idea en un projecte mediocre.

Així que, com recorda Pablo, va caldre treballar de valent: “Es van fer grups per a acabar els treballs i reunir informació en pen-drives per a enviar-li-la al coordinador de l'Espai Jove, el qual, amb ajuda de dissenyadors del Departament de Comunicació, va formar amb els nostres treballs una exposició sobre el mític rei del pop”.

Una labor, la de José Luis Gómez, el tècnic de joventut, imprescindible perquè l'Espai Jove continue creixent dia a dia, convertint-se en eixe lloc on un no acudix a un espectacle pagant una entrada —o gratis, si hi ha sort—, sinó que en este projecte municipal un mateix és el protagonista: l'Espai Jove és el lloc on els jóvens de la població poden fer realitat els seus somnis.

Per a una professora amb ganes d'innovar, de motivar els seus alumnes amb noves idees, la possibilitat de presentar projectes de classe que poden tindre un lloc on tots puguen veure-ho no deixa de ser una sorpresa i, segons Cristina, la profe que ha dirigit esta experiència de cine, segur que serà el principi d'una gran amistat.

Agrair-li a Jose Luis Gómez i el seu equip el treball per haver fet realitat un projecte que va sorgir de forma casual en una visita a l'Espai Jove per a presenciar l'exposició de The Beatles. Va ser un alumne el desencadenant d'esta bonica experiència que, com a docent, crec que ha sigut tan beneficiosa per als alumnes com gratificant”, escriu Cristina Hernández. “Espere que este siga el començament d'una bonica relació entre els dos centres i així demostrar que els jóvens també tenen alguna cosa que mostrar-nos. No deixeu de vindre a veure-ho”.

Poques vegades un examen d'una assignatura s'exhibix en públic. A més, l'exposició es completa amb una selecció dels millors videoclips de Michael Jackson, dirigits per gent tan prestigiosa com Martin Scorsese o John Landis.

En a penes una hora, el que dura una classe normal, un pot assistir a una lliçó d'història de la música amb una exposició, una projecció i la il·lusió de tot un grup d'alumnes de l'institut.

Com diu el seu profe: no deixeu de vindre a veure-ho.

Escriu: Sabín

fotos_noticia

374-expo_michael_jackson-2

 

10 Maig 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres