Tres dies, tres proves, tres escenaris: del 10 al 12 de maig, Puçol es transforma en el centre nacional del triatló

Tres dies, tres proves, tres escenaris: del 10 al 12 de maig, Puçol es transforma en el centre nacional del triatló

Una exposició fotogràfica i dos vídeos obrin el dijous la triple jornada entorn del triatló. El divendres hi haurà jornades tècniques, acreditacions i reconeixement del circuit. I el dissabte, matinal amb aquatló, migdia amb el Campionat d'Espanya Universitari i vesprada amb la Copa Federació… i és que en el món del triatló tota gira entorn del número tres.

La sexta edició del Triatló de Puçol s'ha convertit en la gran festa d'este esport: serà un homenatge als seus campions, serà un reconeixement al club i serà, abans que res, una forma de promocionar este esport en la població. Tot això al llarg de tres jornades en les quals caldrà fer esport, però també hi haurà formació, informació i gaudi d'algunes de les imatges històriques del triatló i els seus representants a Puçol: el Tripuçol.

La gran festa del triatló comença el dijous 10 de maig, a les 19.30 hores, en l'Espai Jove. És el moment per a recórrer junts (per una vegada sense neopré, sense bici i sense córrer, tranquil·lament assentats) la història de Tripuçol, el club que en menys d'una dècada ha transformat la població: de no existir res sobre este esport ha passat a ser una escola amb més d'un centenar d'alumnes, amb multitud de premis nacionals i internacionals i amb un campió d'Espanya i un campió del món.

En total, al llarg del dissabte s'espera la participació de 900 triatletes de tota Espanya entre les tres proves

L'Espai Jove acull una exposició fotogràfica amb algunes imatges històriques: des del naixement del triatló en la població als últims èxits a nivell nacional i internacional. A més, medalles, alguns dels uniformes ja mítics i, en fi, un homenatge complet a estos hòmens i dones que disfruten portant el seu cos a uns límits que als altres ens pareix una cosa impossible.

Per a il·lustrar esta idea també es projecta un vídeo de l'Emissora Municipal de Televisió sobre la història del Tripuçol, amb el que comença la vetlada: inclou imatges de Vicente Pamblanco proclamant-se campió del món a Gijón, el passat any.

I, per a finalitzar, una altra projecció, en este cas realitzada per Miguel Soriano Dobló, en homenatge a un home que el passat mes de març va arrancar llàgrimes en el passeig de la Malva-rosa de València: Juanjo López El Penyo. Un vídeo que realitza el seguiment de la carrera en què es va proclamar campió d'Espanya de paratriatló… per a això, darrere de la natació i la bicicleta, Juanjo va haver d'acabar la carrera a peu amb crosses. Una gesta de què per primera vegada podrem veure unes imatges inèdites.

El divendres 11 la festa continua en l'Espai Jove. D'una banda, és el moment de realitzar les acreditacions per a la prova universitària (de 16 a 20 hores); d'un altre, hi haurà una reunió tècnica sobre la mateixa prova, per a definir clarament com funciona (a les 20 hores); a més, hi haurà un acte de benvinguda oficial, amb el que es posarà punt final als actes en l'Espai Jove (a les 21 hores).

Al llarg de la jornada, aquells interessats podran fer una ullada al recorregut, per a estudiar el circuit sobre el qual hauran de moure's durant la jornada del dissabte.

El dissabte 12 cal matinar: a les 8 del matí es realitza el repartiment dels dorsals per a l'aquatló de menors. Una dura prova que comença a les 9 del matí per a cadets i infantils i, a continuació, la resta de categories.

De l'organització i els gastos s'encarreguen la Universitat Catòlica i l'Ajuntament de Puçol; de la part tècnica s'ocupen els xics del Tripuçol. Policia, protecció civil, voluntaris i, per descomptat, el nombrós públic que s'espera, completen la jornada

La prova es realitza en la platja de Puçol, enfront de la plaça de la Rosa dels Vents, havent de nadar els participants a un costat i a l'altre de l'espigó central. Després de la prova, sobre les 12.30 hores, entrega de premis per a totes les categories participants en l'aquatló.

A les 13 hores comença un dels plats forts: l'eixida masculina del Campionat d'Espanya de Triatló Universitari, organitzat en col·laboració amb la Universitat Catòlica de València. Una de les proves més prestigioses del calendari nacional que tindrà la seua segona fase a les 15 hores, amb la celebració del torneig femení.

Esperem l'assistència de tres-cents triatletes de tota Espanya per a esta competició, ja que és la més important en la seua categoria”, explica el campió del món Vicente Pamblanco qui, per una vegada, no podrà competir ja que és director de carrera. “El campionat universitari l'organitza cada any una Universitat i este és valedor per al Campionat del món que se celebra este estiu, per la qual cosa estaran a Puçol els millors triatletes del moment”.

Després de l'entrega de premis universitaris, la Copa Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, amb doble eixida: a les 17.30 hores els xics i, a penes uns minuts després, les xiques. Parlem de la prova valedora per al rànquing de triatló a nivell autonòmic en totes les categories, per la qual cosa, novament, estaran els millors en l'aigua, sobre la bici i en el passeig marítim de Puçol.

Hauran de disputar 750 metres de natació, enfront de la plaça Rosa dels Vents; després, 23.5 quilòmetres amb bici, amb un recorregut per la carretera de la quarta planta fins al Port de Sagunt i, finalment, 5 quilòmetres a peu, en el passeig marítim de Puçol, des de l'Estany fins a la plaça Rosa dels Vents, on està la meta. Tot entorn de Puçol, la seua platja i el seu passeig: serà la gran festa del triatló”, explica Vicente.

En total, al llarg del dissabte s'espera la participació de 900 triatletes entre les tres proves: els primers, per a promocionar este dur però atractiu esport; els universitaris, per a buscar la seua plaça en el Campionat del món; i els autonòmics, perquè les primeres places del rànquing estan en joc.

De l'organització i els gastos s'encarreguen la Universitat Catòlica i l'Ajuntament de Puçol; de la part tècnica s'ocupen els xics del Tripuçol, que per una vegada no correran ni pedalejaran ni nadaran, només es preocuparan que tot isca perfectament. Policia, protecció civil, voluntaris i, per descomptat, el nombrós públic que s'espera, completen la jornada final d'estos tres dies en què el triatló es convertix en l'esport de moda a Puçol.

Informa: Sabín

140-cartel-triatlon-1

 

08 Maig 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres