Rover Portella, subcampió d'Espanya de judo sub-23 a Lugo, aconseguix plaça per a l'europeu de Londres

Rover Portella, subcampió d'Espanya de judo sub-23 a Lugo, aconseguix plaça per a l'europeu de Londres

A finals d'abril es van celebrar dos campionats de judo paral·lelament. D'una banda, l'autonòmic cadet, en el que va participar Lidia Sirvent; d'un altre, el Campionat d'Espanya sub-23, amb la presència de Rover Portella, ambdós judoques del Club Olímpic de Puçol. Medalla de bronze i medalla de plata, respectivament, van ser els nous èxits del judo local.

En el torneig cadet autonòmic, celebrat a Ontinyent, Lidia Sirvent acudia a una de les seues primeres cites importants, per la qual cosa el seu principal objectiu era aprendre. Després d'uns combats intensos, la novella de la prova, que acusava els nervis en cada nou enfrontament, va aconseguir una sorprenent 3a plaça i la medalla de bronze a nivell autonòmic. Un resultat excel·lent que li augura un futur molt prometedor.

Rover té ara un nou desafiament davant de si: competirà els dies 12 i 13 de maig en la Copa d'Europa sènior a Londres, en la modalitat de menys de 81 quilos

Per la seua banda, Rover Portella, el judoca més experimentat de la població i guanyador de qualsevol tipus de tornejos provincials, autonòmics i nacionals en distintes categories, “va haver d'afrontar el Campionat d'Espanya amb una lesió en un muscle, el que en principi reduïa les seues possibilitats de podi”, assegura son pare i entrenador, Roverlein Portella.

Els combats van ser molt renyits i prova d'això és que en els quarts de final es va haver d'enfrontar amb un judoca diverses vegades campió d'Espanya i component de la Selecció Espanyola. L'enfrontament va acabar en empat i va caldre acudir al temps extra perquè Rover aconseguira el passe a les semifinals.

Allí es va repetir la història, ja que s'enfrontava al judoca que li havia guanyat l'any passat en semifinals, encara que en esta ocasió Rover va aconseguir marcar-li la màxima puntuació i aconseguir el passe a la final”, recorda Roverlein.

Una final que es va fer esperar dos hores, per a dinar i preparar el tatami. Una parada que potser va perjudicar Rover, la lesió del qual es va ressentir al no continuar competint en calent: “l'altre va aconseguir enganxar-li una cama i rodar-lo, pel que va guanyar la final i es va proclamar campió d'Espanya. Rover va haver de conformar-se amb el subcampionat”, finalitza el seu entrenador.

Igual que ja fera en categories inferiors, des d'infantils a juvenils, Rover té ara un nou desafiament davant de si: competirà els dies 12 i 13 de maig en la Copa d'Europa sènior a Londres, en la modalitat de menys de 81 quilos, tot un desafiament si tenim en compte que “en l'europeu sènior competixen inclús els olímpics, mentres que jo pertanc a una categoria inferior, la sub-23. Serà difícil, però em servirà com a experiència i entrenament. Si a més arriba algun bon resultat, doncs benvingut siga”, assegura el jove judoca Rover Portella.

Informa: Sabín

349-rover-segundo-1

 

05 Maig 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres