Agró i la Fundación Biodiversidad presenten Biodiversia, la xàrcia social de l'Inventari Espanyol del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat

Agró i la Fundación Biodiversidad presenten Biodiversia, la xàrcia social de l'Inventari Espanyol del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat

El passat dimecres 25 d'abril, la Fundación Biodiversidad i Acció Ecologista-Agró van presentar en el Paratge Natural Municipal La Costera de Puçol la Plataforma Biodiversia. Esta xàrcia social, que compta amb diferents ferramentes digitals, té per objecte divulgar la informació generada per l'Inventari Espanyol del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat. A més a més Biodiversia pretén canalitzar la participació dels ciutadans i convertir-se així en un punt de trobada on-line per a tots els amants de la natura.

Donar a conéixer el nostre patrimoni natural i la nostra biodiversitat, així com els seus valors i les seues amenaces, és el gran objectiu de la Plataforma Biodiversia, una xàrcia social dissenyada per la Fundación Biodiversidad del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, amb el suport del Pla Avança del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

Esta plataforma interactiva, que compta ja amb més de 3.500 usuaris, va ser presentada en el País Valencià el passat dimecres 25 d'abril, en un acte organitzat conjuntament per la Fundación Biodiversidad i Acció Ecologista-Agró en La Costera

Esta plataforma interactiva, que compta ja amb més de 3.500 usuaris, va ser presentada en el País Valencià el passat dimecres 25 d'abril, en un acte organitzat conjuntament per la Fundación Biodiversidad i Acció Ecologista-Agró en La Costera, un paratge natural municipal custodiat pels ecologistes des de 2011 i on desenvolupen diferents projectes per a la conservació de la biodiversitat forestal (eliminació de vegetació exòtica invasora, recuperació d'hàbitats degradats, reintroducció d'espècies de flora autòctona...).

La presentació de la Plataforma Biodiversia va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de Puçol i amb la participació de William Colom, president d'AE-Agró, i Víctor Gutiérrez, Coordinador de Projectes i LIFE + de la Fundación Biodiversidad, que va ser l'encarregat d'explicar el funcionament de les distintes ferramentes d'esta xàrcia social, on podem trobar tota la informació oficial recopilada en l'Inventari Espanyol del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat.

Esta plataforma interactiva, que  disposa d'un ampli catàleg de mapes així com fòrums i grups de treball, permet també als seus usuaris bolcar continguts, com per exemple fotografies, vídeos, citacions d'espècies de fauna i flora, convocatòries d'activitats i cursos... Per tot això, esta xàrcia social, a més a més de fer participativa la informació oficial sobre biodiversitat, aspira a convertir-se en un punt de trobada on-line per a tots els amants de la natura.

A més a més d'explicar el funcionament d'esta plataforma interactiva i de les seues múltiples ferramentes, amb motiu de la presentació de Biodiversia AE-Agró va cedir a l'Ajuntament de Puçol una exposició sobre el bosc valencià i altres materials gràfics per a equipar l'Aula Multiusos de La Costera on es va celebrar l'acte. Amb la cessió d'esta exposició i estos materials gràfics, els ecologistes volen posar en valor esta instal·lació que fins al moment havia sigut utilitzada com a magatzem municipal.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ.

Informa: Miguel Crespo  
Fotos: Pedre Prada  

366-plataforma-biodiversia-1


02 Maig 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres