Cursos d'informàtica per a jóvens, parats i ara també per a autònoms

Cursos d'informàtica per a jóvens, parats i ara també per a autònoms

Una alfabetització total a nivell de noves tecnologies és l'objectiu que s'ha plantejat l'Ajuntament de Puçol. Per a això posarà en marxa una Oficina per a la Societat de la Informació, a través de la qual es coordinen els cursos d'informàtica per a jóvens, desocupats i, com a novetat, els treballadors autònoms.

''L'accés a les infraestructures telemàtiques és un dret dels ciutadans en la societat de la informació'' -explica l'alcalde, Juan Manuel Busto-. ''D'ací que posem en marxa tots els recursos necessaris per a evitar una nova segregació entre inforrics i infopobres, fomenta sobretot els cursos formatius per als jóvens, els desocupats i els ciutadans amb dificultats d'accés al mercat laboral''.

Tot este ambiciós pla es traduïx de forma pràctica en al posada en marxa d'una Oficina per a la Societat de la Informació destinada a coordinar els cursos formatius entre els sectors ja citats (jóvens, desocupats i persones amb difícil accés al mercat laboral), cursos que se centren sobretot en l'inici al maneig de l'ordinador, Internet, ús del correu electrònic i programes ofimàtics.

Amb una variada oferta de temes i d'horaris, els cursos estan sent impartits pels tècnics del Departament d'Informàtica de l'ajuntament i la inscripció es realitza a través de l'Agència de Desenvolupament Local.

Precisament des de l'ADL s'està potenciant, paral·lelament, una nova modalitat de formació: la destinada als treballadors autònoms de la població.

''Parlem de cursos de formació contínua, és a dir, per a gent que ja està treballant'' -comenta Esther Serrano, l'ADL-. ''El nostre objectiu és que en un primer moment aprenguen a manejar programes de comptabilitat, facturació i organització d'estocs; però també que utilitzen ferramentes com el correu electrònic o el navegador d'Internet, perquè en poc de temps els professionals i servicis que no estiguen disponibles a través d'Internet tindran una demanda menor''.

La formació del teixit empresarial del municipi a través de l'Oficina per a la Societat de la Informació és una aposta de futur que ja està donant els seus primers passos: tots els autònoms interessats a rebre formació en qualsevol aspecte informàtic només han d'inscriure's en l'Agència de Desenvolupament Local fins a completar la quota de cada curs.

29 Gener 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres