Phishing, sexting, ciberacoso... els delictes tecnològics són explicats per un expert als jóvens de Puçol

Phishing, sexting, ciberacoso... els delictes tecnològics són explicats per un expert als jóvens de Puçol

Amb la proliferació de les noves tecnologies de la informació i les xarxes socials han sorgit també noves formes de delictes tecnològics, definits en neologismes com sexting o phising. Amb la intenció d'informar els més jóvens sobre este tipus de fraus i instar-los a fer un ús correcte de la xarxa, un expert en la matèria oferix una xarrada en l'Institut d'Educació Secundària de Puçol el 7 de febrer.

Les noves tecnologies de la informació i les possibilitats de comunicació que actualment oferix Internet, sobretot gràcies a les xarxes socials, han convertit la pantalla de l'ordinador en porta d'accés a un món virtual on quasi tot és possible: podem contactar amb persones que estan a milers de quilòmetres, enviar i compartir les nostres fotos o vídeos de forma instantània...I tot d'una forma tan còmoda i senzilla com manejar un telèfon mòbil.

Però precisament esta rapidesa amb què viatgen les nostres dades per la xarxa també pot ocasionar un descontrol dels mateixos, el que moltes vegades deriva en els denominats delictes tecnològics: fraus, estafes, hackers informàtics, o inclús amenaces relacionades directament amb menors d'edat, com el ciberacoso.

Per a informar sobre este tema i previndre als adolescents de les conseqüències que pot tindre un mal ús de les noves tecnologies, una brigada de Delictes Tecnològics de la Policia Nacional ha preparat una xarrada en l'IES Puçol el pròxim 7 de febrer

Per a informar sobre este tema i previndre als adolescents de les conseqüències que pot tindre un mal ús de les noves tecnologies, una brigada de Delictes Tecnològics de la Policia Nacional, ha preparat una xarrada en l'IES Puçol el pròxim 7 de febrer. Està dirigida a alumnes de 1r d'ESO i es farà en dos torns, un a les 10 i un altre a les 11.30 hores, dins de l'horari escolar.

Una xarrada organitzada des del departament de joventut de l'Ajuntament de Puçol, el responsable, de la qual José Luis Gómez, assegura que “serà molt interessant per a estos xavals de 12 anys, edat a què comencen a ser internautes, però encara no tenen la picardia o el coneixement suficient per a manejar les seues dades d'una forma intel·ligent”.

Per este motiu, la xarrada pretén ser didàctica i proporcionar ferramentes als alumnes perquè siguen conscients d'estos perills, com el denominat sexting (enviament de fotos compromeses a través de mòbil que pot acabar en xarxes socials), o phishing (suplantació d'identitat d'entitats bancàries per a aconseguir dades), nous vocables per a una nova era digital que precisa també de noves formes d'actuació.

“Precisament una dels punts a tractar en la xarrada és el protocol d'actuació davant d'una amenaça o cas incipient de delicte. No obstant això, no cal ser alarmistes perquè cada vegada hi ha més vigilància per part de les forces de seguretat. El que fa falta és orientar més els jóvens perquè facen un ús correcte i sensat de la xarxa”, subratlla José Luis.

I és que amb un mínim de precaució molts d'estos delictes poden ser evitats. Només fa falta un poc de conscienciació ciutadana perquè este ciberespai que ha revolucionat la forma de comunicar-nos siga el més segur possible.

Informa: Susana Fernández Piqueras

067-brigada_delitos-1

 

27 Gener 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres