L'oficina virtual de l'ajuntament sorteja un mòbil d'última generació entre els seus usuaris

L'oficina virtual de l'ajuntament sorteja un mòbil d'última generació entre els seus usuaris

L'oficina virtual de l'Ajuntament de Puçol amplia els seus servicis despoder fer-ho amb l'assessorament de gener: a més dels tràmits que ja es podien realitzar ara els usuaris de diversos servicis municipals s'estalviaran les visites a l'ajuntament perquè poden tramitar els formularis d'autoliquidació per Internet… i, només per això, entren en el sorteig d'un mòbil Samsung Nexus S.

L'experiència pilot es va realitzar amb les inscripcions a l'Escola de Nadal: els veïns interessats a inscriure's i omplir el formulari d'autoliquidació per al pagament corresponent van poder fer-ho amb l'assessorament del departament d'informàtica, en el mateix moment de realitzar la inscripció.

I l'experiència va ser satisfactòria.

El dilluns 23 de gener es va convocar els usuaris de l'Escola matinera, una miqueta més complex perquè no es tracta d'un programa puntual sinó d'un servici continuat, que exigix omplir l'autoliquidació i efectuar el pagament cada mes. Després de la presentació del projecte en l'Espai Social La Barraca, diverses famílies s'han sumat a la comoditat que suposa realitzar els tràmits més còmodament.

Per a incentivar l'ús de l'oficina virtual, des de l'ajuntament es realitzarà al juny el sorteig d'un telèfon mòbil d'última generació, un Samsung Nexus S, entre tots aquells que hagen realitzat tràmits a través entre gener i juny

La proposta és només la punta de l'iceberg d'una sèrie de mesures destinades a l'arrancada definitiva de l'administració electrònica, és a dir, a facilitar que els veïns de Puçol puguen realitzar els tràmits relacionats amb el seu ajuntament sense eixir de casa: inscriure's en qualsevol curs o escola municipal, omplir el model d'autoliquidació i, finalment, efectuar el pagament.

Tot a qualsevol hora del dia, des de la seua pròpia casa.

Fins ara calia acudir cada vegada a arreplegar el paper d'autoliquidació al propi ajuntament, després pagar i portar el justificant, molt de temps i continus viatges per als veïns, però això es va a acabar gràcies a l'oficina virtual”, explica Diego Bahílo, responsable del departament d'informàtica municipal. “Ja tenim en marxa el servici de descàrrega d'autoliquidacions en l'oficina virtual; en una segona fase ampliarem els avantatges ja que podran matricular-se en qualsevol activitat per Internet; la tercera i última fase permetrà a més que el pagament es realitze amb una targeta crèdit des de casa, a través de la banca electrònica”.

Per a accedir a l'oficina virtual de l'ajuntament es pot teclejar directament l'adreça http://seu.puçol.es, o usar la icona d'accés directe que hi ha en la web municipal (www.puçol.es), en ambdós casos un sol click obri un món de possibilitats cada vegada més ampli per als veïns.

Un món que a més té premi.

Perquè per a incentivar l'ús de l'oficina virtual, des de l'ajuntament es realitzarà al juny el sorteig d'un telèfon mòbil d'última generació, un Samsung Nexus S, entre tots aquells que hagen realitzat tràmits a través entre gener i juny.

Per a optar al sorteig no sols cal entrar en l'oficina, sinó finalitzar algun tipus de gestió entre tots els procediments municipals que ja tenim en marxa. Per exemple, omplir una autoliquidació i realitzar el pagament”, explica el responsable del departament d'informàtica. “Sabem que a molts veïns els costa trencar la rutina i consideren complicat realitzar tràmits a través d'Internet, però quan ho proven descobrixen que és molt fàcil. Amb el sorteig del mòbil el que pretenem és animar-los que proven l'oficina virtual almenys una vegada. Quan descobrisquen el còmode que és, segur que repetixen”.

Informa: Sabín

061-acto_escola_matinera-4


24 Gener 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres