L'Espai Jove acull la quarta edició de la Fira de l'Estudiant els dies 20, 21 i 22 de febrer

L'Espai Jove acull la quarta edició de la Fira de l'Estudiant els dies 20, 21 i 22 de febrer

Amb l'objectiu d'informar i orientar els estudiants sobre les diferents opcions de formació i ocupació, l'Espai Jove acull els pròxims dies 20, 21 i 22 de febrer la Fira de l'Estudiant. Una mostra que reunix informació, assessorament personalitzat, visites guiades i fins i tot activitats lúdiques. Si ets estudiant, no pots deixar passar esta oportunitat que pot obrir les portes del teu futur.

Els estudiants de l'últim any d'Educació Secundària i de Batxillerat solen trobar-se, a l'acabar el curs, amb la difícil situació de decidir quin camí formatiu o laboral seguiran. Moltes vegades, l'elecció és encertada, però altres, la falta d'informació o assessorament pot provocar un desconcert entre els alumnes fins al punt d'arribar a condicionar el seu futur.

Amb l'objectiu d'aclarir estos dubtes i assessorar sobre les distintes vies formatives que existixen en l'actualitat, que no són poques, esdeveniments com la Fira de l'Estudiant es fan imprescindibles en la comunitat educativa actual. La localitat de Puçol té la sort de poder comptar amb esta fira des de fa uns anys, i els pròxims dies 20, 21 i 22 de febrer acollirà la quarta edició en un nou escenari: l'Espai Jove, i en un horari ampli: de 9.30 a 13.30 hores i de 16 a 19.30 hores.

“Es tracta de proporcionar ferramentes als alumnes perquè desenvolupen valors i habilitats d'autoconeixement i siguen capaços de prendre les seues pròpies decisions d'acord als seus interessos i motivacions”

Tot aquell estudiant que es passe per la fira, tant de Puçol com d'altres localitats, trobarà un gran ventall d'informació: sobre les branques de cicles formatius i centres on s'impartixen, el Pla Bolonia i els graus universitaris, eixides laborals, etc. Tot això amb publicitat, cartells i tríptics informatius, però també amb assessorament personalitzat.

Tal com indica el tècnic de joventut de l'Ajuntament de Puçol, José Luis Gómez, “durant els tres dies hi haurà orientadors per a oferir atenció personalitzada a qui ho necessite. A més, també comptarem amb la col·laboració del departament d'ocupació del consistori, perquè esta fira pretén ser un aparador formatiu-laboral que òbriga noves possibilitats”.

Des de joventut també afegixen que es podran organitzar visites guiades de dos hores de duració. En estes visites hi haurà un espai destinat a l'orientació més precisa, denominat tupregunt.es; una dinàmica grupal que servirà per a reflexionar i comptar experiències i opinions personals i que s'ha anomenat espai en colors; i també hi haurà una zona lúdica, la cuina de l'orientador, on es parlarà de forma divertida sobre el sistema educatiu actual.

“Es tracta de proporcionar ferramentes als alumnes perquè desenvolupen valors i habilitats d'autoconeixement i siguen capaços de prendre les seues pròpies decisions d'acord als seus interessos i motivacions”, indica José Luis, el qual també avança que els principals centres interessats de Puçol estan convidats a esta fira: l'Institut de Secundària de Puçol, el centre concertat Virgen al Pie de la Cruz, l'Escola Permanent d'Adults, així com els grups de PQPI (Programa de Qualificació Professional Inicial).

A més de punts d'informació, la mostra també comptarà en la seua infraestructura amb un equip audiovisual i informàtic, amb connexió a Internet i a les principals xarxes socials, noves ferramentes de comunicació que també estan al servici de l'educació.

Amb la Fira de l'Estudiant, l'Espai Jove de Puçol torna a ser testimoni directe d'un esdeveniment creat per i per als jóvens.

Informa: Susana Fernández Piqueras

072-feria_estudiante-1


24 Gener 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres