El Programa de Dones per al 2012 inclou cursos formatius d'ofimàtica, anglés, pintura, bricolatge, cuina, estètica i Alzheimer

El Programa de Dones per al 2012 inclou cursos formatius d'ofimàtica, anglés, pintura, bricolatge, cuina, estètica i Alzheimer

El dijous 19 de gener es presentava en l'Espai Social La Barraca el programa d'activitats de l'àrea de la dona per al primer semestre de 2012: un projecte que continua els cursos formatius orientats a la inserció social i laboral de les veïnes de Puçol que portaven molt de temps sense treballar, encara que també incorpora novetats com Alzheimer, bricolatge o estètica.

Al juliol del 2011 es va posar en marxa un ambiciós programa d'activitats dissenyades per l'Àrea de Benestar Social i l'oficina Amics. L'objectiu era oferir una àmplia formació en distints camps a un sector de la població molt específic: aquelles veïnes que portaven anys sense treballar perquè en el seu dia havien abandonat la formació o l'ocupació per a atendre la seua família, bé per tindre fills o bé per tindre familiars amb algun problema.

L'experiència va funcionar, com proven les xifres: 245 dones van participar en els distints cursos formatius, el que va motivar que en l'acte de clausura, celebrat a mitjan de desembre, ja s'anunciara una nova edició d'este Programa de Dones, amb més cursos i, sobretot, tenint en compte aquelles propostes que les pròpies alumnes havien suggerit per al futur.

I el futur ja està ací.

Ja tenim alumnes de l'any passat que han aconseguit ocupació per primera vegada en molt de temps, amb la qual cosa el Programa de Dones està complint els objectius pels que es va posar en marxa: una adequada formació per a aconseguir la inserció laboral

El 19 de gener, en La Barraca, la regidora Eloísa Rosa Martínez i la tècnic d'Amics Amparo Ferrer van realitzar la presentació del nou programa, en el que es mantenen les línies generals de 2011 però s'incorporen importants millores.

Ho hem considerat una segona fase dels cursos i tallers municipals de formació i inserció laboral per a dones”, explica Eloísa Rosa. “Seguint algunes de les propostes de les pròpies alumnes, moltes de les quals participaran en els nous cursos, hem ampliat la temàtica i també els models de cursos, amb distintes duracions segons l'objectiu que perseguim”.

De gener a maig s'han programat tres tipus de cursos: els que responen a una formació professional (amb una duració superior a 100 hores), els cursos café (entorn de 15 hores) i els de tipus lúdic (compostos per xarrades i activitats dutes a terme en una sola jornada).

Quant a la temàtica dels mateixos, el calendari inclou cursos d'ofimàtica (fonamentalment Word i Excel), pintura i dibuix artístic, anglés enfocat a l'atenció al públic, bricolatge domèstic, estètica (concretament manicura i depilació facial), cuina tradicional (amb la rebosteria com a tema estrela) i, finalment, un ampli curs per a cuidadors de malalts d'Alzheimer, sorgit a partir de la xarrada realitzada el passat any amb AFACAM, l'Associació de Familiars d'Alzheimer del Camp de Morvedre i Puçol.

Per a la regidora de la dona, és de destacar l'acceptació que ha tingut entre les veïnes de Puçol, el que s'ha traduït en els primers èxits: “de fet ja tenim alumnes de l'any passat que han aconseguit ocupació per primera vegada en molt de temps, amb la qual cosa el Programa de Dones està complint els objectius pels que es va posar en marxa: una adequada formació per a aconseguir la inserció laboral”.

Informa: Sabín

fotos_noticia

058-presentacion_programa-1

 

23 Gener 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres