L'ajuntament advertix els amos dels camps abandonats que prendrà mesures si no netegen les seues parcel·les

L'ajuntament advertix els amos dels camps abandonats que prendrà mesures si no netegen les seues parcel·les

La regidoria d'agricultura insta els amos dels camps agrícoles abandonats en el terme municipal a netejar les seues parcel·les per evitar plagues i altres problemes fitosanitaris que ja han ocasionat multitud de queixes entre els propietaris de terrenys veïns. El consistori avisa que si no complixen amb esta tasca, es vorà obligat a prendre mesures més dràstiques pel bé de l'agricultura.

Cada vegada són més els camps i parcel·les agrícoles que són abandonats pels seus propietaris en el terme municipal de Puçol. En alguns casos, els cultius són arrancats però les herbes creixen sense control; en altres, simplement s'abandona el tractament de la terra, polvorització, etc. I és que els costos que tot este procés suposen per al llaurador són moltes vegades superiors als beneficis del producte final.

No obstant això, esta realitat està produint un efecte molt negatiu en les collites confrontants que sí continuen avant, perquè els terrenys secs i abandonats s'han convertit en un paradís per a insectes, rosegadores i altres plagues que s'estan repoblant. En paraules del regidor d'agricultura, Salvador Almenara “la situació comença a ser alarmant perquè cada vegada hi ha més feristeles per les collites, així com conills, llebres... que fan pols els cultius. Hem rebut moltíssimes queixes en este sentit”.

Des de la regidoria d'agricultura, esperen que els propietaris es consciencien de la gravetat de l'assumpte i apel·len a la responsabilitat individual de cada u per a no tindre que adoptar mesures desagradables

Per este motiu, el responsable d'agricultura assegura, molt al seu pesar, que “com els amos no es consciencien que este problema pot ocasionar molt de dany, ens vorem obligats a prendre mesures més dràstiques pel bé de l'agricultura”.

De moment, abans de procedir a este tipus de mesures, encaminades a la sanció econòmica, el consistori està enviant cartes als propietaris dels camps per a instar-los que netegen les parcel·les. Posteriorment, una patrulla de la Policia Local s'encarregarà de revisar i comprovar que esta tasca s'ha dut a terme.

“Una altra possibilitat que estem estudiant és que siga personal de l'ajuntament qui s'encarregue de la neteja del terreny per a facilitar el treball a l'agricultor, encara que seria ell qui es faria càrrec de  la factura”, assegura Salvador. Una alternativa per a evitar la sanció econòmica, una cosa que no agrada al regidor “perquè jo sé molt bé la situació delicada en què es troba l'agricultura, per això no sóc partidari de sancionar, però si no hi ha un altre remei s'haurà de fer perquè és un problema molt seriós que pot afectar també la població”, afegix.

De moment, ja s'han enviat diverses cartes informatives seguint l'orde d'arribada de les queixes. Des de la regidoria d'agricultura, esperen que els propietaris es consciencien de la gravetat de l'assumpte i apel·len a la responsabilitat individual de cada u per a no tindre que adoptar mesures desagradables, que no farien sinó agreujar encara més la situació actual de l'agricultura.

Informa: Susana Fernández Piqueras

018-salvador_almenara-1

 

23 Gener 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres