El Consorci Pactem Nord, Fepeval i l'Obra Social la Caixa fomenten la contractació de persones en risc d'exclusió

El Consorci Pactem Nord, Fepeval i l'Obra Social la Caixa fomenten la contractació de persones en risc d'exclusió

Esta iniciativa pretén posar al servici del teixit empresarial de totes les empreses associades un programa de responsabilitat social corporativa per a afavorir la integració laboral de les persones més vulnerables a través del programa Incorpora de l'Obra social la Caixa.

La Federació Valenciana de Polígons Industrials (FEPEVAL), col·laboradora del Consorci Pactem Nord, és una federació integrada per 22 d'associacions empresarials de polígons industrials de la Comunitat Valenciana que representen a 5.000 empreses que s'ubiquen en 30 parcs industrials. Dites empreses alberguen una superfície industrial que suposa més de 30 milions de metres quadrats i ocupen a més de 60.000 treballadors. Té presència, per tant, a Castelló, València i Alacant

Des de l'entitat Consorci Pactem Nord es coordinarà la difusió, contacte i seguiment de les contractacions potencials realitzades per les empreses. Per a això comptarà amb la col·laboració de totes les entitats del grup.

Este conveni perseguix crear un aliança sòlida amb el teixit empresarial ubicat en els polígons industrials pertanyents a la Federació per a potenciar la integració laboral de persones amb dificultats especials a l'hora d'accedir a un lloc de treball, com per exemple jóvens, parats de llarga duració, dones víctimes de la violència de gènere, persones immigrades i persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial.

En la Comunitat Valenciana, el nombre d'insercions des de 2006 ascendix a 2.296 en més de 1.500 empreses gràcies a la xarxa formada per setze entitats socials

Des de l'any 2006, el programa Incorpora de l'Obra Social la Caixa ha permés facilitat més de 42.000 insercions de persones en risc d'exclusió social a Espanya. Un total de 19.710 empreses ja s'han vinculat activament a esta iniciativa.

En la Comunitat Valenciana, el nombre d'insercions des de 2006 ascendix a 2.296 en més de 1.500 empreses gràcies a la xarxa formada per setze entitats socials.

El delegat general d'Empreses de la Caixa en Llevant i Múrcia, Francisco Costa; el president de la Federació Valenciana de Polígons Industrials, Santiago Salvador, i Héctor Bueno, president del Consorci Pactem Nord, entitat coordinadora del Grup Incorpora de la Comunitat Valenciana van firmar el 18 de gener un conveni de col·laboració que té dos objectius: permetre a les empreses de la Comunitat Valenciana ubicada en polígons industrials integrants de FEPEVAL dur a terme programes de responsabilitat social corporativa i fomentar la integració laboral de persones en risc d'exclusió social i que tenen dificultats per a accedir a una ocupació..

Esta col·laboració per a la contractació de persones en risc d'exclusió social es durà a terme en el marc del programa Incorpora amb l'objectiu que la iniciativa es puga implantar en el nombre més gran possible d'empreses agrupades en Fepeval. La voluntat és concretar un model d'intermediació que es convertisca en un referent com a ferramenta de cohesió social.

Gràcies al programa es generaran noves oportunitats de treball en l'empresa ordinària per a estos col·lectius a través d'una xarxa d'insertadors laborals creada en col·laboració amb setze entitats socials que s'han adherit al programa de l'Obra Social la Caixa a València: Associació Bona Gent-Amigos del Deficient Mental, Fundació Adsis, Associació Valenciana Pro Persones amb Discapacitat Intelectual-Asprona, Centre de Formació Professional Xabec, Consorci del Pacte Territorial per a la Creació d'Ocupació Pactem Nord, Fundació Nova Feina de la Comunitat Valenciana, COCEMFE, Fundació Jose Mª Haro-Intra, Creu Roja, Fundació La Mercé Migracions, Fundació Secretariat Gitano, Caritas i Fundació Tots Units.

Informa: Pactem Nord

 

22 Gener 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres