Opinió del Bloc del ple del 23 de desembre: “PP i Pavalur aproven els pressupostos més classistes, discriminatoris i injustos de la història de Puçol”

Opinió del Bloc del ple del 23 de desembre: “PP i Pavalur aproven els pressupostos més classistes, discriminatoris i injustos de la història de Puçol”

Tal com contempla el Reglament de mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals tenen dret a publicar en la web municipal un article d'opinió sobre cada ple que es realitze i un altre de tema lliure cada mes. Este és el text enviat pel Bloc – Coalició Compromís sobre el ple del 23 de desembre, titulatPP i Pavalur aproven els pressupostos més classistes, discriminatoris i injustos de la història de Puçol”.

Per al BLOC - Coalició Compromís totes les persones que viuen a Puçol són absolutament iguals en drets i deures, no importa on tinguen el seu domicili. Però el PP i els seus socis de govern, Pavalur, pensen que no.

Si ens atenem als pressupostos per a 2012 que han aprovat PP i Pavalur, a Puçol hi ha ciutadans de primera, els qui viuen a Alfinach i Monestirs, i ciutadans de segona, tota la resta. I nosaltres, que tenim amics, votants, simpatitzants i militants en totes les parts del poble sense excepció, això no ho anem a acceptar mai de cap de les maneres.

Més greuges comparatius, menys cohesió i justícia social

PP i Pavalur han aprovat els pressupostos més discriminatoris, classistes i injustos de la història del nostre poble.

BAIXEN

PUGEN

 Educació

 —16,00%

 Benestar Social

 + 12,07%

 Cultura

 —8,32%

 Medi Ambient

 + 59,50%

 Esports

 —7,09%

 Urbanitzacions

 + 68,45%

 Es queda IGUAL Promoció Econòmica i Ocupació  

Els pressupostos de 2012 són classistes perque augmenten les diferències entre la minoria de la població que més recursos té de mitjana (si ens atenem a les seues propietats immobiliàries) i que són unes 2.200 persones i tota la resta de la població, unes 17.400.

Què els pareix si cada barri reclamàra el seu 24% d’IBI? D’ahí a la segregació només hi ha un pas

Els pressupostos de 2012 són injustos perque els qui més tenen aporten menys en benefici dels qui no tenen tant. Per exemple  l’ajuntament té que augmentar la partida de medi ambient en més d’un 59% per a pagar a l’EMTRE la Taxa d’Eliminació de Residus Sòlids Urbans (TAMER). Taxa que estem pagant tots els ciutadans del nucli urbà trimestralment en el rebut de l’aigua, amb un augment del 200%, mentre que els senyors de les urbanitzacions, no paguen ni un euro per eixe concepte.

Els pressupostos 2012 són discriminatoris perque només UNA part de la població, les urbanitzacions, es va a beneficiar d’un increment de més del 68 % en els diners que van a rebre del consistori. De 107.000€ que rebien passaran a rebre 262.000 €, en funció del conveni subscrit en l’any 2003. Impressionant! No hi ha cap altra partida que cresca tant.

Des de l’any 2003, l’Ajuntament i les urbanitzacions mantenen un conveni en virtud del qual el consistori dóna uns diners als dirigents de Monestirs i Alfinach perque es facen càrrec de determinats sevicis públics. Abans era un 22% i actualment un 24% de l’IBI recaptat per les urbanitzacions.

Són uns comptes que posen en perill les bases de la unitat i la cohesió social entre els diferents nuclis habitats del nostre municipi. I que donen l’esquena a la justícia social. Què els pareix si cada barri reclamàra el seu 24% d’IBI? D’ahí a la segregació només hi ha un pas.

El BLOC - Coalició Compromís està totalment en contra del manteniment d’eixe conveni i defensa que l’Ajuntament, i només l’Ajuntament, preste tots els servicis a tota la població en condicions d’igualtat i a preus estandard en tot el municipi. Sense privilegis per a ningú i redistribuint la riquesa comú en benefici dels qui tenen menys recursos, que cada vegada són més, desgraciadament

Si tenim en compte que el pressupost anual de l’ajuntament és de 14.637.000 €, i un 85% del pressupost va destinat, entre d’altres, a Personal, Intervenció i Tresoreria, Benestar Social, Educació i Cultura, etc. Pràcticament, què queda per a inversions i millores? Entre el conveni i el pacte PP-Pavalur el poc que queda, dit d’una altra manera, la Grossa, se’n va tota a les urbanitzacions i la pedrea per a la resta del poble, i això NI HI HA DRET i NI HO ANEM A PERMETRE!

El conveni Urbanitzacions-Ajuntament és un expoli per a la població

El BLOC-Coalició Compromís està totalment en contra del manteniment d’eixe conveni i defensa que l’Ajuntament, i només l’Ajuntament, preste tots els servicis a tota la població en condicions d’igualtat i a preus estandard en tot el municipi. Sense privilegis per a ningú i redistribuint la riquesa comú en benefici dels qui tenen menys recursos, que cada vegada són més, desgraciadament.

Pavalur és un grup de pressió que defensa interessos privats

L’interés del PP és mantindre’s en la poltrona i per això no els importa pagar la factura més cara en diners públics que mai hem vist a Puçol. I l’interés de Pavalur és el que va dir el seu portaveu en el Ple: “Yo espero estar aquí toda la legislatura y espero defender a MIS ciudadanos como ustedes defienden A LOS SUYOS”. Ací va un video de 8 segons: http://youtu.be/4YKQQhGmlso

Pavalur diu també que no és un partit polític, i el BLOC - Coalició Compromís opina el mateix. Pavalur no és un partit polític, sinó un grup de pressió que defensa interessos privats d’uns pocs i que ven el seu vot en el Ple al millor postor. Ara al PP. Abans al PSOE i a Acord d’Esquerres.

Si el PP, que és el principal responsable d’esta situació de discriminació indignant no ho corregeix, és per covardia política. Des del primer moment, el BLOC - Coalició Compromís ha manifestat públicament la seua voluntat de fer oposició constructiva, d’afavorir la governabilitat. Però el PP i el grup privat d’interés amb el que governa tenen altres plans, cosa que nosaltres no ens cansarem de denunciar per responsabilitat.

Una opinió d’Enric Esteve
Regidor del BLOC - Coalició Compromís

044-logo_bloc-compromis

 

21 Gener 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres