Opinió del PSOE del ple del 23 de desembre: “El frau del Partit Popular”

Opinió del PSOE del ple del 23 de desembre: “El frau del Partit Popular”

Tal com contempla el Reglament de mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals tenen dret a publicar en la web municipal un article d'opinió sobre cada ple que es realitze i un altre de tema lliure cada mes. Este és el text enviat pel PSOE sobre el ple del 23 de desembre, titulat “El frau del Partit Popular”.

Amb la presentació dels pressupostos municipals de 2012, el Partit Popular ha mostrat obertament LA MENTIDA I L'ENGANY com a fonament de la seua política de govern. A l'oposició no ens va sorprendre comprovar com destapaven sense cap tipus de pudor el seu pacte amb Pavalur, soci dels populars, a qui han afavorit descaradament inclús a costa de retalls socials que pagarà el poble de Puçol.

Van prometre ajudes per a l'ocupació, van prometre afavorir als més necessitats, van prometre… fins que va arribar l'hora de la veritat i van deixar de banda les seues promeses pensant potser que una vegada en el poder no tenien fonament.

Així actua el Partit Popular, a base de FALSEDATS.

Resulta evident que en este moment, al PP  de Puçol li interessa “maquillar” la seua forma d'actuar: en la premsa local, anomene's Noticies, han publicat xifres i valoracions del seu pressupost que no s'ajusten fidelment a la realitat, inclús ometen altres que els costa justificar perquè obeïxen a interessos particulars. Però l'oposició està precisament per a desvelar estos enganys i així ho anem a fer.

Els pressupostos de 2012 es podrien qualificar de VERGONYOSOS, ja que són una mostra d'un total desequilibri en el destí de les diferents partides.  Baixa de manera descarada el gasto en Educació, Cultura, Esports, Agricultura, i en general totes les aplicacions pressupostàries destinades a l'estat de benestar: menys beques per a llibres, menys pressupost per a la Tercera Edat, menys per als discapacitats, menys inversió en parcs, jardins i vies públiques…

Ull! DESAPAREIX inclús una necessitat assistencial tan bàsica com el servici d'ambulància de la platja. Puja de manera ridícula l'apartat destinat a promoció d'ocupació —què pensen fer amb 27.000 € més per a pal·liar l'escassetat d'ocupació en un municipi de quasi 20.000 habitants?—. Esta simbòlica pujada es contraresta amb la destrucció de llocs de treball en la Televisió local, en el servici sanitari abans mencionat i en la retirada de la nostra participació en el Consorci per l'ocupació Pactem Nord.

ATENCIÓ! PUJA ESCANDALOSAMENT L'APORTACIÓ A LES URBANITZACIONS. Ni més ni menys que un 68'47% respecte al 2011. Enhorabona als 2.200 veïns contribuents als que va destinada la no-res menyspreable quantitat de 262.789 €  i diem contribuents perquè hi ha un bon nombre d'habitants de les zones residencials que no paguen els seus impostos a Puçol, però sí es beneficien dels servicis del nostre Ajuntament. Queda patent que el govern municipal acaba de remarcar les desigualtats socials del nostre municipi afavorint als que sens dubte són ciutadà de primera.

Fixen-se fins a quin punt arriba el desvergonyiment del govern del PP: a més d'estes quantitats que en si mateixes són desorbitades, el pacte amb Pavalur els obliga a establir tres torns de vigilància policial amb dos agents en exclusivitat, mentres una sola patrulla amb dos policies s'encarrega del Nucli Urbà i la platja. Este no és precisament un tracte igualitari entre tots els veïns. Però hi ha més: s'ha duplicat el servici de neteja de carrers en les urbanitzacions i fins a s'ha asfaltat un aparcament privat del Club d'Alfinach i un camí del terme d'El Puig amb recursos municipals. Per cert, el govern oculta els expedients d'estes obres, amb la qual cosa dóna mostra una vegada més de la seua falta de transparència de què tenen por?

En definitiva, el pacte PP-Pavalur, que garantix la tranquil·litat de l'equip de govern, suposarà un gasto per a les arques municipals de més de 400.000 €. Per a tota la resta, ja sabem que és necessari retallar…

Si a tot este conjunt de desbarats li sumem que s'incrementa en un 17,13% el percentatge del deute, ens trobem que l'Ajuntament de Puçol inicia amb este pressupost una senda que li allunya de la situació d'equilibri i sanejament; amb esta tendència ens temem que prompte siga necessari fer un Pla d'Estabilitat Pressupostària.

Mentrestant, als ciutadans de Puçol SE'LS HA OCULTAT que la pujada en la partida de Benestar Social de què tant es vanaglòria el PP servirà per a tapar el forat de 145.140 € que el municipi deixarà de percebre per part de la Generalitat… I això ho pagarà el poble, evidentment! Tampoc ens han dit que es rebaixen fins quasi la seua desaparició les subvencions de l'Agència Valenciana de Turisme, la subvenció del SERVEF per a les persones amb risc d'exclusió social i la subvenció de la Diputació per interessos de préstecs. Esta és la sensibilitat política dels nostres governants.

Així doncs, assistim a un conjunt d'importants rebaixes en les aportacions de la Comunitat Autònoma… Estava previst, ja que la Generalitat està ARRUÏNADA, tots sabem per què. El pitjor és que esta ruïna l'ha provocat un govern Popular que ha permés durant 16 anys tot tipus de gasto desmesurat en benefici de persones que han promocionat la corrupció. I ara ho paguem tots. Que injust! Hi ha tants despropòsits en la gestió de la Generalitat Valenciana!

Així actua el PP a nivell Municipal, Comunitari i ara Estatal.

Per cert, què els pareix l'actitud del senyor Rajoy immediatament després de prendre possessió del seu càrrec? Recorden les seues promeses electorals? Van parlar de baixada d'impostos, tots ho vam escoltar i no obstant això, eixes promeses s'han transformat en: PUJADA de l'IBI (la contribució), PUJADA del IRPF, CONGELACIÓ salarial (inclús del salari mínim interprofessional)… en definitiva, AUGMENT DEL GASTO DE LES FAMÍLIES A CANVI DE MENYS INGRESSOS. Vostés creuen que estes mesures afavoriran l'ocupació tal com van anunciar? A qui creuen que estan enganyant?

En esta forma de procedir, l'única cosa que es percep és un autèntic FRAU, una gran MENTIDA del Partit Popular amb què van convéncer molts votants… PERÒ NO A TOTS! Afortunadament hi ha un gran nombre de ciutadans que MAI ha confiat en ells.

Una opinió del Grup municipal Socialista de Puçol

055-logo_psoe


20 Gener 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres