L'institut de Puçol se suma a les protestes de cinc minuts els dies 13, 19 i 26 de gener, i acudirà a la manifestació del dijous 26 a València

L'institut de Puçol se suma a les protestes de cinc minuts els dies 13, 19 i 26 de gener, i acudirà a la manifestació del dijous 26 a València

Els centres públics d'ensenyança han iniciat una sèrie de mobilitzacions en protesta pels retalls que s'estan aplicant en este sector i la precarietat econòmica en què es troben a causa de la important deute que la Conselleria d'Educació manté amb estos centres.

L'Institut d'Educació Secundària Puçol s'ha sumat a la convocatòria de mobilitzacions que s'han iniciat en els centres públics de tota la Comunitat Valenciana com a conseqüència de la política de retalls de la Generalitat. Per eixe motiu, el passat dia 13 de gener, professors i alumnes es concentraven en la porta de l'IES per a donar a entendre el seu malestar pel que es considera un atac frontal a l'ensenyança pública.

L'impagament dels dos últims quadrimestres de 2011 als instituts impedix assumir gastos de funcionament com a llum, aigua, calefacció, fotocòpies, material escolar i manteniment general dels centres. En el cas de l'IES Puçol, el deute de la Conselleria ascendix a més de 60.000 €, la qual cosa el situa en una situació crítica a l'hora de fer front als nombrosos gastos que genera.

Tenint en compte que la Generalitat és l'única titular dels instituts, es considera una falta de responsabilitat el no fer-se càrrec del seu funcionament des del mes d'abril del 2011

Tenint en compte que la Generalitat és l'única titular dels instituts, es considera una falta de responsabilitat el no fer-se càrrec del seu funcionament des del mes d'abril del 2011.

Els professors de l'IES, reunits en assemblea el passat dia 12, van valorar esta situació així com les mesures d'ajust que el Consell va publicar en el DOGV el passat dia 10 de gener, i que afecten d'una manera dràstica a les seues condicions laborals i als seus salaris.

Estos no són els únics retalls de servicis que ha proposat el Govern Valencià: un bon nombre de professors interins han sigut despedits i no s'estan cobrint la majoria de les baixes per malaltia del professorat per falta de diners. Tampoc han pagat les beques de llibres a les famílies.

A això cal sumar altres ajustos: al començament d'este curs ja vam assistir a una reducció de grups i el consegüent augment de ràtio; és a dir, increment del nombre d'alumnes per aula; també es va reduir la plantilla de professors dels centres i van desaparéixer hores destinades a desdoblaments i a programes de suport als alumnes amb necessitats especials, tot això posa en perill la qualitat de l'ensenyança. Els equips directius es veuen obligats a mantindre l'atenció a la diversitat de l'alumnat però amb menys recursos humans, la qual cosa fa inviable en molts casos posar en pràctica els projectes de millora que al seu torn exigix la Conselleria.

Este menyspreu per l'educació pública contrasta amb mesures encaminades a la privatització de l'ensenyança com la cessió de sòl públic per a construir centres privats-concertats. Esta situació crea un gran malestar entre tota la comunitat educativa que percep com es destruïx la seua credibilitat i posa en tela de juí la important labor dels centres en la seua lluita constant per la millora de la qualitat de l'ensenyança. L'Educació pública compta amb grans professionals el treball del qual no és reconegut pels gestors de l'Administració.

Per tot això, l'IES Puçol seguirà el calendari d'accions de protesta consensuat per tots els sindicats i que consistirà a paralitzar l'activitat docent durant cinc minuts durant els dies 13, 19 i 26 de gener. A més, professors, alumnes, AMPA i els que desitgen adherir-se a esta convocatòria assistiran a la manifestació en defensa de l'ensenyança pública el dissabte dia 21 a les 18 hores en la Plaça Sant Agustí de València.

Ja que les mesures d'ajust impliquen retalls per valor de més de 1.000 milions d'euros que afecten també els sectors de Sanitat i Justícia, el dijous 26 a les 18.30 hores s'ha convocat una manifestació conjunta davall el lema: “No als retalls en els servicis públics. Depuració de responsabilitats en el Consell”.

Informa: Institut de Puçol

053-concentracion_ies-3

 

19 Gener 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres