Les ramaderies Torrestrella i Jiménez Pasquau inauguren la temporada taurina amb les festes de Sant Antoni

Les ramaderies Torrestrella i Jiménez Pasquau inauguren la temporada taurina amb les festes de Sant Antoni

Dissabte passat dia 14 de gener es va celebrar el tradicional Bou de Sant Antoni, amb el que comença la temporada taurina a Puçol, encara que queda un llarg parèntesi pel mig fins al pròxim 23 de juny amb la celebració del bou de Sant Joan. Una jornada sense contratemps en què els protagonistes van ser dos exemplars de les ramaderies Torrestrella i Jiménez Pasquau.

La vesprada va començar amb un emotiu minut de silenci en memòria de Juan Claramunt Sanchis, mort en tràgiques circumstàncies el passat mes de desembre, i que a més de gran aficionat, era veí del carrer Sant Antoni, amb la qual cosa estava plenament integrat en els festejos que se celebren en honor a este sant.

A les quatre en punt de la vesprada, hora prevista per al començament del festeig, es va donar solta al bou de nom Lenguaclara, pertanyent a la ramaderia jerezana de Torrestrella, marcat amb el núm. 91 i el 6 com a guarisme, el qual va tindre una bona actuació amb què es van lluir els rodadors.

La vesprada va començar amb un emotiu minut de silenci en memòria de Juan Claramunt Sanchis, mort en tràgiques circumstàncies el passat mes de desembre

En segon lloc es va desencaixonar al bou marcat amb el núm. 95 i amb el 7 com a guarisme, de nom Jaenero, de la ramaderia jienense de Jiménez Pasquau, amb més presència que el primer, i que també va oferir un joc correcte. Cal dir que estos dos bous van ser adquirits en la finca Dehesa Campo Bravo, propietat dels aficionats puçolencs Josep Sanchis i Salva Almenara.

La vesprada va continuar amb la solta de bestiar propietat de Jaume Bosh, El Saliner propietari de la vaca de nom Coqueta, que va ser embolada per la quadrilla de Fernando Ferrer, “El Rallat”, sent el fill d'este, Juanfer Ferrer Bayarri, el tallador de la corda. Posteriorment es va embolar al bou Nazareno, també del ramader de Puçol, a qui li va tallar la corda Manuel Ferrando després de ser embolat per la quadrilla de Ximo i Xato.

Després del sopar, a les 23.30 hores, complint amb la mateixa exactitud que a la vesprada, es va embolar al bou Lenguaclara per la quadrilla de Josep Menges, sent Javier Esteve Ferrer el tallador de la corda.

La nit va finalitzar amb l'embolada del bou Jaenero, sent dut a terme este menester per la quadrilla d'emboladores de Ferran Ferrer “El Rallat”, corresponent a Fernando tallar la corda de l'últim bou d'estes festes de Sant Antoni.

Açò va ser el que va donar de sí el primer dia de bou de l'any 2012 a Puçol, la nota del qual més destacada podem dir que va ser l'absència total de contratemps, per la qual cosa òbviament és el desig que es mantinga al llarg de la temporada.

Informa: Salvador Almenara, “Marsaga”
Fotos: Álex Galcerà 

fotos_noticia fotos_noticia
fotos_noticia fotos_noticia


 049_toro_sant_antoni_3

 

18 Gener 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres