Puçol s'apunta a l'última tecnologia en informació: tots els Noticies de Puçol de 2011 en una renovada publicació digital

Puçol s'apunta a l'última tecnologia en informació: tots els Noticies de Puçol de 2011 en una renovada publicació digital

La web municipal seguix reinventant-se per a millorar els seus continguts i fer arribar la informació local d'una forma més atractiva als usuaris. A partir d'ara, tots els números del Noticies de Puçol de 2011 estaran accessibles en un nou format digital polsant un només click. Un mode més fàcil d'accedir a tot el que succeïx en estos moments i a allò que ja forma part de la història de Puçol.

Les noves tecnologies de la informació i la comunicació, les denominades TICs, estan revolucionant el món de la comunicació i el periodisme, sobretot amb l'aparició de les xarxes socials com nous canals on l'usuari no sols és receptor sinó també emissor, interactuant així en una nova forma de comunicació pròpia de l'era digital.

Amb esta tendència, i fent ús de les noves ferramentes digitals, la web municipal de Puçol vol iniciar una sèrie de canvis en diverses de les seues seccions per a millorar la qualitat i fer arribar les notícies, els esdeveniments i en definitiva, tot el que comporta la informació local, d'una forma més ràpida, directa i atractiva per als lectors.

De moment, s'ha començat amb l'anuari del Noticies de Puçol del 2011, però la idea és ampliar-la amb llibres de festes i un altre tipus de publicacions de l'arxiu municipal

Un primer pas ha sigut millorar la digitalització del periòdic mensual Noticies de Puçol, fins ara arxivat en el tradicional PDF. A partir d'ara, un nou format permetrà accedir a tots els números del 2011 en un mateix link i amb una presentació semblant a un llibre digital. D'esta forma, totes les notícies que s'han publicat al llarg de l'any estaran a l'abast de la mà, n'hi ha prou amb polsar un click i llegir la notícia desitjada.

“Esta nova proposta es mantindrà com a projecte pilot en la digitalització del periòdic municipal, però no es quedarà només ací, perquè si té acceptació per part dels usuaris, es mantindrà com una secció fixa”, assegura Rosa Portalés, regidora de comunicació del consistori. “La idea és digitalitzar molts altres documents que tenim en l'arxiu municipal i que es podrien difondre a través d'Internet, com per exemple els llibres de festes, programacions d'actes, inclús llibres”, afegix.

D'esta manera, naixeria una nova secció en la pàgina web de Puçol, dedicada a rescatar informació de la història del municipi. De moment, s'ha començat amb l'anuari del Noticies de Puçol del 2011, però la idea és ampliar-la i mantindre-la en el temps, sempre al servici dels lectors, que no sols podran consultar sinó també  descarregar aquells documents que desitgen.

En definitiva, una altra volta de rosca a la informació local per a millorar i posar a l'abast de tots el passat, present i futur de Puçol.

Informa: Susana Fernández Piqueras

 
(Per a veure el periòdic a pantalla completa, fes clic en el centre de la imatge
I senzillament vés passant pàgines: els periòdics estan ordenats
des de l'últim -desembre- fins al més antic -gener de 2011-)
(Per a veure el periòdic a pantalla completa, fes clic en el centre de la imatge 
i senzillament vés passant pàgines: els periòdics estan ordenats
des de l'últim -desembre- fins al més antic -gener de 2011-)

 

18 Gener 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres