Els atletes de Puçol complixen els seus somnis i objectius després de recórrer els 93 quilòmetres de muntanya del GR10 Xtrem

Els atletes de Puçol complixen els seus somnis i objectius després de recórrer els 93 quilòmetres de muntanya del GR10 Xtrem

L'última edició del GR10-Xtrem, la carrera d'ultrafons més important de València, es va disputar este dissabte 14 de gener amb una àmplia participació d'atletes de Puçol. Es tracta d'un exigent ultra trail de 93 quilòmetres de muntanya, que recorre la senda GR10 entre les localitats de Puçol i La Pobleta d'Andilla. Una carrera dura i extrema, com el seu propi nom indica, només a l'abast d'atletes experimentats, concretament 288.

Entre ells un nombrós grup d'atletes de Puçol. En total van ser 9 els valents que es van atrevir amb esta mítica prova de muntanya i a les 6 del matí estaven en la línia d'eixida del GR10-Xtrem, a les portes del Poliesportiu Municipal de Puçol. Després de llargues setmanes d'entrenament, de dures jornades pujant i baixant sendes i després de preparar-se també psicològicament per a un desafiament no exempt de patiment, els nou puçolencs van prendre l'eixida amb les seues motxilles a costes i una llum frontal que havia de guiar-los per la muntanya fins a l'eixida del sol.

Igual que l'any passat, per fortuna, les condicions climatològiques van estar de part dels atletes, que van disfrutar d'un dia solejat al llarg de tot el recorregut. Sens dubte la millor notícia per a tots ells, ja que el fred, el vent o la pluja hagueren fet d'esta prova, ja de per si èpica, tot un calvari per als que han de travessar tot València  corrent durant hores.

La majoria de corredors locals van aconseguir la gesta d'acabar este ultrafons que recorre tota la província de València, des de Puçol fins a Andilla

Sis dels nou integrants de l'expedició local són del Club d'Atletisme Puçol, una participació rècord per a l'entitat i que demostra l'auge que està adquirint en els últims temps la seua secció de muntanya. El primer a arribar va ser José Santiago Sala, amb un temps d'11:49:57. Ho va fer en el lloc 26é de la general, completant un autèntic carreteràs i certificant que és el corredor de muntanya més en forma del club.

Els següents a arribar van ser Gustavo Martínez i el president del club, Iván Esteve, que van completar un temps de 12:47:58 segons, el que els va alçar fins a les posicions 52 i 53 de la classificació final. Els dos van córrer quasi tota la prova junts, mantenint un ritme constant fins al quilòmetre 75, on van iniciar una espectacular progressió que els va portar a avançar a multitud de corredors en l'últim tram d'arribada a la localitat d'Andilla.

Per a Gustavo Martínez, la del dissabte era la seua primera experiència en un ultrafons de muntanya i va complir amb escreix l'objectiu que s'havia marcat: “Feia molt de temps que no em posava nerviós davant d'una carrera. Però vaig eixir decidit, molt animat i els quilòmetres van anar caient fins que es va fer de nit. Així i tot, Iván i jo vam aconseguir entrar a la meta esprintant”.

En canvi, Iván Esteve ja va ser finisher l'any passat i, a pesar de la seua experiència en els ultrafons de muntanya, no amaga la seua satisfacció per haver completat una nova edició del GR10-Xtrem i haver-ho fet rebaixant inclús la seua marca de 2011: “Pensava que això de l'any passat era una gesta impossible de repetir i enguany he tornat a aconseguir l'objectiu d'acabar la prova i damunt millorant el meu temps”.

El president del Club Atletisme Puçol va arrossegar problemes físics en els peus durant quasi tota la carrera, però el dolor no li va impedir superar-se de nou: “En este tipus de carreres intentes posar el teu cos i la teua ment al límit per a veure fins on eres capaç d'arribar. Per això per a mi este GR10-Xtrem ha sigut una nova victòria, perquè puc dir que seguisc sense trobar el meu límit”.

Igualment meritòria va ser la carrera de José Bernardo Gimeno, que també s'enfrontava per primera vegada a una carrera d'esta distància i va aconseguir un temps de 14:42:25. A pesar de trobar-se en un excel·lent estat de forma i en plenitud de forces, José Bernardo va realitzar els 93 quilòmetres junt amb els seus habituals companys d'entrenament, disfrutant de l'experiència i sense importar-li el que marcara el cronòmetre.

És difícil resumir tants sentiments i emocions”, explica José Bernardo, el qual destaca el “respecte a la distància, la incertesa de ser capaç d'aconseguir-ho, la camaraderia, els records dels meus sers volguts que m'acompanyen i espenten a cada pas que done o la satisfacció per arribar la meta”. Per a ell, assegura, el més important és la sensació d'haver disfrutat: “Em sent un privilegiat per haver passat unes hores fent una cosa que m'encanta, córrer per la muntanya”. Així i tot, este atleta de Puçol té en les seues cames una marca Sub-12 i ja anuncia que l'any que ve afrontarà la prova amb un nivell d'exigència major per a mesurar les seues possibilitats.

El següent a entrar a meta va ser Jesús Jiménez, un veterà campió tant en atletisme com en triatló que, a pesar d'arrossegar una lesió en el genoll, va decidir confirmar la seua participació en el GR10-Xtrem i va entrar marcant 15:24:05. Com en ell és habitual, Jesús va realitzar els primers quilòmetres de la prova en els llocs de cap de la carrera, però les seues molèsties físiques li van obligar a imposar-se un ritme molt més conservador i centrar-se en el seu únic objectiu: finalitzar la prova.

L'únic sabor amarg de la participació del Club Atletisme Puçol va ser la retirada d'Enrique Llácer Darós. Encara que afrontava la prova amb gran il·lusió, uns problemes físics li van obligar a abandonar.  Com a bon corredor de fons que és, segur que l'any que ve torna a intentar-lo i aconseguix finalitzar-lo amb èxit.

A més d'estos sis representants del club local, cal destacar la participació d'altres tres atletes de Puçol que també van ser finishers: Miguel Ángel Martínez (14:42:25), Antonio Picó (14:42:25) i José Francisco Godoy (16:14:59).

Informa: Club Atletisme Puçol  
Fotos: Francisco Sanchis Plati 

fotos_noticia fotos_noticia fotos_noticia

050-club-plati

 

16 Gener 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres