Puçol es convertix el 14 de gener en el centre d'atenció del trail running amb la disputa del GR10-Xtrem

Puçol es convertix el 14 de gener en el centre d'atenció del trail running amb la disputa del GR10-Xtrem

Tot està preparat perquè el dissabte es dispute el GR10-Xtrem, la carrera d'ultrafons més important de València. Es tracta d'un ultra trail que recorre 93 quilòmetres de muntanya seguint la senda GR10, entre Puçol i La Pobleta d'Andilla. Tota la província de València, d'est a oest, travessant el parc Natural de la Serra Calderona. Una carrera dura i extrema, com el seu propi nom indica, només a l'abast d'atletes experimentats.

El GR10-Xtrem farà que tot el món de les carreres de muntanya es torne cap a Puçol, localitat des d'on es donarà l'eixida i que a més acollirà el divendres 13 la presentació oficial de la prova, a les 19 hores, en l'Espai Jove. Des de fa unes quantes setmanes, el Club Atletisme Puçol està treballant estretament amb CxM, club organitzador de la prova, per a no descuidar cap detall de la celebració de la carrera, especialment els relatius a la jornada prèvia i al primer tram de la competició, que es desenrotllaran en la localitat.

El president del club local, Iván Esteve, explica que enguany, com a novetat, els atletes podran a poder passar la nit anterior en el pavelló poliesportiu, gràcies a l'acord aconseguit amb la regidoria d'esports de l'ajuntament: “Este servici serà fonamental per a molts dels atletes del GR10-Xtrem, sobretot per a aquells que vénen de fora, ja que a les cinc del matí hem d'estar tots en el pavelló per a passar el control de material obligatori”. A més, també han organitzat un sopar en el bar del poliesportiu per a aquells atletes, acompanyants i personal de l'organització que es queden a dormir a Puçol.

El GR10-Xtrem farà que tot el món de les carreres de muntanya es torne cap a Puçol, localitat des d'on es donarà l'eixida i que a més acollirà el divendres 13 la presentació oficial de la prova, a les 19 hores, en l'Espai Jove

Si es va realitzar ací la presentació i després el sopar conjunt, no podíem permetre que un any més haguera gent que es quedara a dormir en el cotxe, per a estar a punt quan comença el termini de revisió de motxilles, a les 5 de la matinada, com va succeir l'any passat”, assegura la regidora d'esports, Rosa Portalés. “L'experiència dels dos anys anteriors és molt positiva, però este servici d'allotjament, tant per a l'organització com per als corredors que vénen de fora, els permetrà estalviar-se l'hotel i arribar a temps a la prova”.

I falta els farà eixa mínima comoditat que proporciona el Palau d'esports, perquè després els espera una experiència única, encara que no és nova per a tots: Iván parla en primera persona perquè, a més de presidir el Club Atletisme Puçol, va ser finisher en 2011 i enguany tornarà a estar en la línia d'eixida per a recórrer els 93 quilòmetres que separen el seu poble natal d'Andilla. Junt amb ell participen altres 11 atletes de Puçol, la majoria del club, una xifra rècord que demostra l'auge que estan prenent en els últims temps les carreres de muntanya.

Luis Alama, Iván Esteve, José Bernardo Giménez, José Francisco Godoy, Isidoro González, Jesús Jiménez, Miguel Ángel Martínez, Gustavo Martínez, Antonio Picó, Vicente Serrano, José Santiago Sala i Enrique Llácer són els 12 valents que el dissabte desafiaran les dures condicions metereològiques i els quasi 4.000 metres de desnivell positiu per a completar la GR10-Xtrem en les 20 hores de límit que marca l'organització.

Però a més de la jornada prèvia a la carrera, el Club Atletisme Puçol també s'encarrega dels aspectes organitzatius del primer tram de la prova, concretament els primers 15 quilòmetres, des del poliesportiu fins al municipi de Segart. Per a això, una vintena de voluntaris del club, coordinats per Francisco Ramírez, senyalitzaran el recorregut de la prova amb llums roges —tenint en compte que l'eixida és a les 6 de la matinada, este primer sector es corre de nit, abans de l'alba—, revisaran el material obligatori que han de portar els corredors abans de donar l'eixida, muntaran l'avituallament i el control de pas de Segart i inclús es distribuiran físicament en els trams més complicats de la muntanya per a ajudar els participants i evitar que s'isquen del traçat.

En definitiva, un gran esforç organitzatiu el que realitza el club local i, sobretot, CxM perquè la prova transcórrega amb normalitat i perquè Puçol, conclou Iván Esteve, “torne un any més a ser la seu de l'ultra trail més important que es disputa a València”.

Informa: Departament de Comunicació

fotos_noticia fotos_noticia

042-todos_los_corredores-2010

 

12 Gener 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres