La Ruta de la Tapa 2012 tindrà 50 participants i atorgarà un premi especial de promoció que se suma a les tres millors tapes

La Ruta de la Tapa 2012 tindrà 50 participants i atorgarà un premi especial de promoció que se suma a les tres millors tapes

Després del desbordant èxit de la primera Ruta de la Tapa, l'Agrupació de Penyes treballa ja en la segona edició, que compta amb deu establiments més, un total de 50, i algunes novetats, com un premi especial a la millor promoció de la ruta. El pròxim mes s'iran concretant les tapes participants mentre els organitzadors busquen nous patrocinadors que contribuïsquen a perfeccionar esta segona edició.

Amb l'objectiu de millorar la qualitat, la participació i la difusió de la Ruta de la Tapa de Puçol, una iniciativa que va nàixer l'any passat durant les festes de setembre i que va tindre una reeixida acollida, des de l'Agrupació de Penyes, entitat promotora, estan posant tot el seu interés a preparar una segona edició que consolide i inclús supere a la primera.

I de moment la participació dels bars i restaurants de la població ja s'ha incrementat en deu, sent un total de 50 tapes les que concursaran enguany. “Una mostra de l'interés i les ganes que tenen els establiments hostalers per participar”, assegura José Reyes Gallego, penyista i organitzador. D'ací a un mes aproximadament l'Agrupació donarà a conéixer el llistat de participants amb la tapa elegida per a concursar.

Per a donar més difusió a esta segona Ruta de la Tapa, s'està preparant un blog en Internet dedicat exclusivament a este esdeveniment. En ell es pot trobar tota la informació de la primera edició

El passat mes de desembre es van elaborar les bases d'esta segona edició. Unes bases que porten algunes novetats, com per exemple un premi especial que atorgarà l'Agrupació de Penyes a l'establiment que millor promocione la ruta. “Amb este premi no valorarem la tapa o el servici del local, això ho deixem el públic” –indica Reyes– “El que pretenem és incentivar la promoció d'esta iniciativa perquè es prolongue en el temps, perquè és molt beneficiosa per a tots, per al comerç local i per a la promoció turística de Puçol”.

Una altra de les novetats és que s'ha establit un horari de degustació per als restaurants, que serà d'11 a 14 hores i de 18 a 21 hores. La resta de locals podran disposar les tapes en el seu horari habitual. Igual que l'any passat, els establiments es distribuïxen per cinc zones de la població i estaran senyalitzats per una placa amb el nom de la tapa.

Els comensals obtindran un “passaport rutero” perquè conste el seu pas per l'establiment i puguen votar per la millor tapa. Per un precio de 1'95 euros (cinc cèntims més que l'any passat) podran degustar-la junt amb una beguda. I per a deixar constància de l'opinió del públic sobre l'esdeveniment, l'organització disposarà un llibre de suggeriments i reclamacions durant esta edició.

El que no canvia és la data de la ruta, que és inamovible, de l'1 al 9 de setembre, coincidint amb les festes patronals i populars. “És la millor època per a posar en marxa la ruta, perquè hi ha molta gent en el carrer, d'ací i de fora. A més el fet de tapejar no s'entén si no es fa caminant, resseguint els carrers entre l'ambient festiu”, afirma Reyes.

Fins llavors encara queden molts mesos, encara que l'Agrupació de Penyes ja està treballant a buscar publicitat i patrocinadors per a l'esdeveniment, una aportació important si es vol mantindre el nivell d'exigència i qualitat de l'any passat. “Tot ha d'estar preparat per a la fira de comerç Puçol DeMostra de juny, on farem la presentació oficial de la segona Ruta de la Tapa”, indica Reyes.

I per a donar més difusió a esta segona Ruta de la Tapa, s'està preparant un blog en Internet dedicat exclusivament a este esdeveniment. En ell es pot trobar tota la informació de la primera edició: notícies, fotografies de les tapes, premis, establiments participants, etc. Es tracta d'una pàgina oberta a organitzadors, hostalers, patrocinadors i públic en general. L'objectiu és seguir completant-lo entre tots a partir d'ara amb noves informacions de la segona edició.

La seua adreça és la següent: http://rutadelatapa.posterous.com/  

Una ferramenta més al servici d'una iniciativa que pretén consolidar la marca de qualitat de Puçol a través de la seua hostaleria.

Informa: Susana Fernández Piqueras

 032-segunda_ruta_tapa-1

 

12 Gener 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres