El curs de mediació de l'IES es consolida i va camí de convertir els propis alumnes en formadors

El curs de mediació de l'IES es consolida i va camí de convertir els propis alumnes en formadors

La 3a edició del curs de mediadors de l'Institut de Secundària ha suposat un pas més en la formació dels alumnes, perquè ja s'està treballant en una edició avançada perquè en el futur siguen els propis alumnes els que inicien els seus companys en la mediació com a forma de resoldre conflictes en les aules.

Este és el tercer any en què ens pengem la motxilla a l'esquena, i com uns estudiants més, anem a l'institut a realitzar un curs de mediació. El primer any van ser només 4 horetes i comptaren amb 30 alumnes. L'any passat ja vam tindre al voltant de 70 participants i 6 sessions en el curs de Mediació, que està dins del programa de Millora de Convivència de Centre de l'Institut de Secundària (IES) de Puçol, en el que col·laboren educadors del Centre d'Acollida i tècnics de la regidoria de Benestar Social.

Enguany hem aconseguit un pas més: estem fent la primera edició del grup d'avançat, on els alumnes interessats en la mediació com a ferramenta per a resoldre problemes, i que ja van fer l'any passat el curs de mediació inicial, estan adquirint coneixements i habilitats específiques per a resoldre conflictes de baixa i mitjana intensitat.

Els xavals que han participat en els cursos anteriors estan molt implicats, perquè ja observen en el pati i porten a la pràctica les sessions de formació, i inclús moltes vegades ells mateixos s'adonen que els conflictes es resoldrien si les dos parts acceptaren fer la mediació

Inclús estan treballant en la creació d'un logo... Però encara queda molt de treball, per exemple, estem pensant publicitar este servici de mediació en el centre, a més de difondre-ho per les xarxes socials o en la pàgina web del propi institut.

I açò no és tot. Perquè dins d'estes accions formatives que donen resposta a l'ambiciós projecte de l’IES de millorar la convivència, intentarem que els alumnes de Mediació Avançada, amb els coneixements que hagen adquirit, formen els seus companys de Mediació Inicial, encara que tot açò serà a partir del 31 de gener, data en què començarem el curs inicial.

Els xavals que han participat en els cursos anteriors estan molt implicats, perquè ja observen en el pati i porten a la pràctica les sessions de formació, i inclús moltes vegades ells mateixos s'adonen que els conflictes es resoldrien si les dos parts acceptaren fer la mediació. En les classes els comentem, debatem, intentem que es posen en el lloc de l'altre, fem escoltes actives, etc. En definitiva, posem en marxa totes les habilitats i treballem totes les fases del procés de mediació.

Una mostra més és la participació en el VIII Trobada d'Alumnes Mediadors que va tindre lloc el passat 20 de desembre en l'IES Benlliure, a València. En esta ocasió, 10 alumnes del centre van assistir a estes jornades, on van participar en dinàmiques i es van barrejar amb altres alumnes treballant en grups. D'esta forma, es van intercanviar programes amb altres instituts i van poder resoldre conflictes per grups, a més de gaudir de representacions teatrals, curts, o música.

Tots els alumnes es van adonar que no estan sols en este tema, que hi ha molta gent treballant per a donar solució als conflictes escolars, i van eixir molt motivats i amb noves idees per a aplicar-les en el seu propi institut.

Informa: Irene Martí, 
Educadora  del Centre d'Acollida

005-curso_mediacion-2


12 Gener 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres