Finlàndia, Luxemburg, Liechestein, França, Escòcia i Espanya en el GR10 Xtrem que ix el dissabte de matinada de Puçol

Finlàndia, Luxemburg, Liechestein, França, Escòcia i Espanya en el GR10 Xtrem que ix el dissabte de matinada de Puçol

La tercera edició del GR10 Xtrem tindrà lloc el dissabte 14 de gener. La carrera per muntanya que creua la Comunitat Valenciana en la seua totalitat d'est a oest, del mar (Puçol) a l'última població valenciana (Andilla, La Pobleta). L'eixida serà des del Palau d'esports de Puçol a les 6 de la matinada, després d'haver dormit molts dels participants en el propi pavelló la nit anterior.

Este trail de 93 quilòmetres utilitza la senda GR10 per a unir ambdós poblacions, creuant la Serra Calderona de Segart a Serra i Gátova, i endinsant-se en terres de la Muntanya arribant a Sacañet, pujant l'Alt de la Bellida (1.336 metres) i baixant a Canals, Andilla i la seua aldea La Pobleta.

El pioner d'este repte va ser Juan Antonio Ruiz, que va recórrer per primera vegada este recorregut al desembre del 2008. Al Gener del 2010 es va celebrar la primera competició denominada GR10 Xtrem – València Ultra Trail.

El passat any l'extremeny Manuel Perozo va ser el vencedor masculí, utilitzant 9h39:47. La primera dona ho va aconseguir en 11h21:15, Carmen Martínez Peñalver, del Club Atlètic Benidorm. Enguany un total de 300 corredors tornaran a intentar-ho, i el seu objectiu no serà un altre que aconseguir finalitzar la prova en el temps límit de 20 hores.

Este trail de 93 quilòmetres utilitza la senda GR10 per a unir ambdós poblacions, creuant la Serra Calderona de Segart a Serra i Gátova, i endinsant-se en terres de la Muntanya arribant a Sacañet, pujant l'Alt de la Bellida (1.336 metres) i baixant a Canals, Andilla i la seua aldea La Pobleta

Una de les estreles que guiaran enguany el cap de carrera serà la corredora Nerea Martínez. La navarresa ha confirmat la seua participació “com un bon entrene per a començar la temporada". Esta rossa del Team Salomon ostenta un currículum esportiu envejable. Ha guanyat les dos edicions disputades de l'Ehunmilak, l'ultra-trail més dur d'Europa, diuen. A més d'altres victòries en carreres com la Cavalls del Vent, Transvulcaniana, Cruza-Tenerife-Tenerife... I, sobretot, els seus magnífics segons llocs del 2010 i 2011 en la Ultra-Trail del Montblanc. Tal vegada la millor espanyola en esta disciplina, i de les millors d'Europa.

Junt amb la favorita tindrem corredores del nivell de Teresa Nimes, que ve de guanyar a Chiva i Múrcia. La campiona valenciana de carrera vertical, Silvia Alós, també disputarà la prova. L'alcoiana va guanyar la passada temporada el trail Botamarges. I finalment Rosa Guillamón, que ens delectarà amb la seua presència després de diverses temporades sense competir. Rosa va ser campiona d'Espanya en 2006, el mateix any que va batre el rècord de la Marató i mitja Castelló-Penyagolosa, que seguix vigent.

També alguna estrela guiarà el cap de carrera en categoria masculina. Entre ells cal destacar alguns amb opcions a guanyar, i rebaixar el rècord, com Aitor Leal. El corredor guipuscoà ve de guanyar la Carrera x muntanya Serra de Chiva, millorant el rècord. I s'ha destapat com la promesa d'esta temporada que comença.

Altres aspirants són: Joel Jaile, un català amb una experiència internacional envejable (UT Annapurna-Dolpo, Transalpine-Run, UT Montblanc, Marathon dónes Sabres). Albert “Puça” Giné, també amb una Sabres i un parell d'UTMBs. Fran Robres i Juan José Oliva intentaran millorar els seus “quarts” d'altres anys. Lucas Boix serà l'únic corredor amb podi (tercer en 2011) que tornarà a intentar-ho enguany. Lucas i Fran van ser vencedors de les dos proves del primer ultra-trail valencià, el perdut UT Muntanyes d'Alacant. Miguel Ángel Mudarra, campió andalús de carreres per muntanya provarà la distància. Además, César Batet i Francisco José Ruiz tornaran a intentar guanyar per parelles, una categoria on cada vegada s'apunten més participants.

L'organització, que va a càrrec dels clubs de muntanya CXM València i del Club Atletisme Puçol, té tot preparat per a rebre als 300 tràilers vinguts de tot el territori valencià, de comunitats veïnes com Castella-La Manxa, Múrcia, Catalunya i Aragó, o de Madrid o Euskadi. Enguany, a més, hi haurà participants vinguts de Finlàndia, Luxemburg, Liechestein, França i Escòcia.

Font: Correrxmuntanya.com

fotos_noticia fotos_noticia

039-cartel_gr10-1


11 Gener 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres