Entre confeti, caramels i molta il•lusió els Reis Mags van visitar Puçol amb un seguici de carrosses capitanejades per l'Agrupació de Penyes

Entre confeti, caramels i molta il•lusió els Reis Mags van visitar Puçol amb un seguici de carrosses capitanejades per l'Agrupació de Penyes

El passat 5 de gener va ser, com tots els anys, el dia més emocionant per als xiquets, amb l'esperada arribada dels tres Reis Mags. Però abans de repartir els regals, ses majestats es van deixar veure per Puçol en la tradicional cavalcada, precedits de diverses carrosses organitzades per l'Agrupació de Penyes, que els van donar una calorosa benvinguda amb confeti, caramels i moltes cares d'il·lusió.

Prop d'una desena de carrosses repletes de xiquets, jóvens i adults, formaven la comitiva local dels Reis d'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar. Capitanejats per l'Agrupació de Penyes, que enguany s'ha hagut de prémer el cinturó pel retall de subvencions, els col·lectius participants van preparar un desfilada pels carrers de Puçol repartint caramels i llançant confeti a un públic entregat que esperava ansiós veure Ses Majestats.

La cavalcada va començar enguany amb un canvi d'última hora en l'itinerari inicial. Com assegura Ana Márquez, presidenta de l'Agrupació de Penyes, “enguany el punt de partida va ser el col·legi La Milotxa, i no la residència de la tercera edat, com tots els anys”. El canvi, segons explica Ana, va ser a petició de l'ajuntament. “Segons ens van dir, la Policia Local va recomanar començar en l'Avinguda Vaig moldre de Vent perquè en els carrers d'al voltant de la residència hi havia més problemes de trànsit”.

Aproximadament una hora i mitja després de començar, la cavalcada va arribar a la seua fi, i com a colofó, alguns xiquets van poder complir el seu somni de saludar en persona a Melcior, Gaspar i Baltasar, inclús donar-los algunes indicacions perquè no oblidaren passar per les seues cases eixa nit

No obstant, els membres de la residència no es van quedar sense veure els tres reis, perquè estos no van tindre inconvenient a entrar en persona, abans de pujar-se a la carrossa, per a veure els residents i repartir-los uns caramels, això sí, sense sucre, i de pas il·lusionar-los amb la seua visita i rebre un calorosa salutació de part de tots els treballadors.

Ja amb la posada al punt, la desfilada va començar sobre les 18 hores amb un sol que pareixia no voler anar-se i una agradable temperatura, més pròpia de la primavera que de l'hivern. En estes condicions, una multitud de gent es va congregar per tots els carrers de l'itinerari per a veure l'espectacle. Algunes empreses locals, com el Mini-Cole o la ludoteca Magic, van animar la vetlada, igual que els festers del 2012, vestits de pastorets, que no van parar de llançar caramels.

També una representació de les xiquetes del club de gimnàstica rítmica, vestides de divertides mamà noel, van desfilar exhibint una coreografia per tot l'itinerari, des de l'Avinguda de València, passant per alguns carrers del casc històric, fins a arribar a la Plaça del País Valencià, on un escenari estava preparat per a rebre en a Ses Majestats amb tots els honors.

Per a la presidenta de l'Agrupació de Penyes, “enguany hi ha hagut molt bon ambient de públic i participació, encara que hem hagut d'ajustar molt el pressupost; prop de 3.000 euros entre el material i gestionar l'organització ens ha vingut molt, molt just, i a més repartint esta quantitat entre la cavalcada i l'acte previ d'arreplega de cartes, que ja vam fer el 18 de desembre”. No obstant, Ana vol agrair a les entitats col·laboradores, com l'empresa Dulcehola, “que ens va cedir dolços i brioxeria per a repartir gratuïtament”, assegura.

Així mateix, també reconeix la labor de totes les persones de l'Agrupació de Penyes “perquè encara que la Policia controlava el trànsit i el consistori es va encarregar de la neteja dels carrers, van ser diversos membres de l'Agrupació els que van estar en tot moment pendent de què el públic mantinguera la distància de seguretat amb les carrosses i que tot isquera segons el que preveu”, afirma.

Aproximadament una hora i mitja després de començar, la cavalcada va arribar a la seua fi, i com a colofó, alguns xiquets van poder complir el seu somni de saludar en persona a Melcior, Gaspar i Baltasar, inclús donar-los algunes indicacions perquè no oblidaren passar per les seues cases eixa nit.

I com a màgics que són, els tres reis van complir la seua comesa i van abandonar Puçol la matinada del dia 6 després d'una esgotadora nit repartint regals a tots els xiquets.

Informa: Susana Fernández Piqueras

fotos_noticia

014-cabalgata_reyes-5

 

10 Gener 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres