Article de Pavalur del mes de desembre: “Les urbanitzacions de Puçol col•laboren estretament amb el seu Ajuntament”

Article de Pavalur del mes de desembre: “Les urbanitzacions de Puçol col•laboren estretament amb el seu Ajuntament”

Tal com contempla el Reglament de mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals tenen dret a publicar en la web municipal un article d'opinió sobre cada ple que es realitze i un altre de tema lliure cada mes. Este és el text enviat per Pavalur en el mes de desembre, titulat “Les urbanitzacions de Puçol col·laboren estretament amb el seu Ajuntament”.

Com és ben sabut, als ajuntaments correspon la conservació i manteniment de totes les vies públiques i jardins del seu terme municipal.

A pesar d'això, i en el cas de Puçol, les urbanitzacions durant més de 25 anys han desenrotllat este manteniment i conservació, encarregant-se dels més de 15 quilòmetres de vials i més de 100.000 metres quadrats de zones verdes i jardins de titularitat pública.

Després d'anys de reivindicacions i basant-se en el principi d'igualtat de tracte a tots els veïns de la població, l'ajuntament va acordar un conveni de col·laboració amb les urbanitzacions; conveni que ha vingut sent referendat per tots els alcaldes: Josep María Iborra, Juan Manuel Busto, Mariano Sanchis, José Vicente Martí i Mercedes Sanchis.

Amb este conveni, les urbanitzacions es comprometen a realitzar les tasques necessàries per a la conservació, millora i manteniment de les vies públiques, zones verdes i jardins públics, amb el nivell que tècnicament es comprove com òptim per l'ajuntament. I per la seua banda, l'ajuntament contribuïx al sosteniment dels esmentats servicis, aportant per a l'any 2012, la quantitat econòmica necessària, que s'ha fixat en el 24% de la quota de l'IBI satisfet pels propietaris d'immobles de les urbanitzacions en l'exercici anterior.

És clar per tant, que l'esmentat conveni no és en absolut una “prebenda o regal” de les arques municipals als veïns que viuen en les urbanitzacions, sinó la justa contribució a uns servicis que no presten i sí ho fan en el nucli urbà.

Una opinió de Pavalur

010-jose_maria_babe-2

 

08 Gener 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres