La comissió del Bou de Sant Antoni premiarà amb 100 euros al millor grup de la cavalcada en el seu cinqué aniversari

La comissió del Bou de Sant Antoni premiarà amb 100 euros al millor grup de la cavalcada en el seu cinqué aniversari

Els més de 300 abonats que formen la comissió del Bou de Sant Antoni estan ultimant els preparatius per celebrar amb tots els luxes el seu cinqué aniversari els pròxims dies 12 al 15 de gener. La novetat d'enguany és que els participants de la cavalcada podran optar a un premi de 100 euros si aconseguixen ser els més originals.

Quan falten pocs dies per a la festivitat de Sant Antoni Abad, la comissió de bous que porta el seu nom a Puçol prepara una programació plena d'activitats lúdiques, gastronòmiques i taurines per als dies 12 al 15 d'este mateix mes. Un cap de setmana on el carrer que porta el nom del patró i els seus adjacents seran les protagonistes de la primera festa popular de l'any.

Este 2012, a més, es complixen 5 anys des que nasquera la comissió del Bou de Sant Antoni. Per a celebrar-ho, i capejant la crisi econòmica, els seus membres han volgut premiar amb 100 euros a la millor comparsa o grup d'amics, formada com a mínim per 5 persones, que participe en la cavalcada del diumenge dia 15.

“Hem volgut introduir este premi per a incentivar a la gent a la participació”, conta Miguel Soriano, membre de la comissió, qui assegura que buscaran un jurat neutre per decidir qui és la comparsa més original. Tot un esforç per a la comissió, que a pesar dels retalls en subvencions públiques, vol mantindre la festa “gastant el mínim possible però fent que la gent se'l seguisca passant bé”, diu Miguel.

Com a colofó a la festa, el diumenge 15 a partir del migdia, la comissió convida a tot aquell que vullga a menjar el típic “calder d'arròs en fesols i naps”. Això sí, per a poder degustar-ho cal apuntar-se prèviament

Però abans de la cavalcada hauran passat tres dies replets d'actes festius. Per a començar, com és tradicional, el dijous 12 hi haurà una missa i una romeria en honor a Sant Antoni, amb cant d'estil i albaes incloses. Este acte inaugural servix també per a iniciar als més jóvens en la festa, perquè com indica Miguel, “solem anar a casa d'alguns xiquets i, entre música i cançons, els nombrem festers. És una forma de fer-los participar en la comissió”.

Els actes del divendres a la vesprada també aniran dirigits als més xicotets, amb el tancament de carretons i embolada inclosa. I per a agafar forces, en el casal de la falla Palau hi haurà una xocolatà. A la nit se celebrarà la tradicional foguera de Sant Antoni en la Muralla. Des del dia anterior, tot aquell que vullga desfer-se dels seus trastos vells podrà portar-los a la zona, on s'ajuntaran per a formar la foguera. Per a sopar, gens millor que una torrà de carn en el carrer, sempre que el temps acompanye, amenitzada per una discomòbil a partir de les 23h.

El dissabte 14 és el dia dedicat als bous. Enguany, la comissió ha portat a l'exemplar Lenguaclara, núm. 91, de la ramaderia Torrestrella, i Jaenero, núm. 95, de la ramaderia Jiménez Pasquau. Posteriorment, la festa continuarà fins a la matinada amb embolada de distints bous de Jaume Bosch El Saliner.

I com a colofó a la festa, el diumenge 15 a partir del migdia, la comissió convida a tot aquell que vullga a menjar el típic “calder d'arròs en fesols i naps”. Això sí, per a poder degustar-ho cal apuntar-se prèviament. Els abonats a la comissió poden canviar els seus tiquets per dos racions, i la resta de veïns podran obtindre’l per tan sols 2 euros la ració. Es poden comprar en la seu de la comissió (Carrer Sant Antoni nº60B) o en els establiments col·laboradors.

“Enguany es preveu aconseguir el miler de racions, perquè en data 3 de gener, ja s'han repartit unes 700 i encara que ja s'ha passat el temps d'apuntar-se, podem vendre algun tiquet durant esta setmana, perquè farem racions de més perquè ningú es quede sense menjar”, assegura Miguel.

Una prova de l'alta participació en esta jornada, que anirà seguida de la tradicional cavalcada a les 17 hores; i a les 20 hores, un castell de focs artificials posarà el fi de festa a la celebració de Sant Antoni 2012. Una festivitat molt esperada pels seus organitzadors, que esperen complir molts anys més al front de la comissió.

Per a més informació sobre la programació i per a apuntar-se als distints actes, els interessats poden contactar en el telèfon 699 350 576

Informa: Susana Fernández Piqueras

 799_cartell_calderes

04 Gener 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres