AE-Agró participa en el Programa de la Dona de Puçol amb la custòdia del territori de La Costera

AE-Agró participa en el Programa de la Dona de Puçol amb la custòdia del territori de La Costera

El passat 13 de desembre, Acció Ecologista-Agró presentà a les participants del Programa de la Dona el projecte de custòdia del territori del Paratge Natural Municipal de La Costera. A més a més, l'Associació de Solidaritat amb el Món (ASOM) i el Col·lectiu de Dones presentaren els seus projectes, en un acte per a mostrar a les dones les diferents possibilitats de l'associacionisme local.

Després de participar amb la custòdia del territori de La Costera en la jornada Totes les Cares del Bosc, organitzada pel Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (amb motiu de l'Any Internacional dels Boscos), el col·lectiu comarcal d'Acció Ecologista-Agró Horta Nord continua treballant, pam a pam, per a donar difusió al seu projecte de conservació, gestió i ús públic d'este Paratge Natural Municipal de Puçol.

Fruit d'este treball, el passat dimecres 13 de desembre, la custòdia del territori de La Costera es va convertir en un dels protagonistes del Programa de la Dona de Puçol, durant la presentació de projectes i activitats que realitzaren algunes associacions locals del municipi.

AE-Agró Horta Nord explicà a les dones que assistiren a l'acte les seues iniciatives per a millorar la biodiversitat de La Costera, com per exemple la col·locació de caixes-niu per a ocells insectívors, l'eliminació de les exòtiques i invasores paleres (Opuntia ficusindica), la plantació de carrasques o la creació i conservació de punts d'aigua per a amfibis.

A més a més, es ecologistes també informaren a les dones dels projectes que han desenvolupat en este Paratge Natural Municipal amb la col·laboració i la participació dels alumnes del Pla de Qualificació Professional Inicial (PQPI) de Jardineria i també dels col·legis i l'institut de Puçol, que descobriren esta primavera La Costera i la seua Aula Natura amb AE-Agró.

A més de la custòdia del territori d'este Paratge Natural Municipal, les participants en esta iniciativa del Programa de la Dona també conegueren les activitats del Col·lectiu de Dones de Puçol i les de l'Associació de Solidaritat amb el Món (ASOM), que presentà l'escola-taller de ceràmica per a dones que esta entitat ha creat al Sàhara.

Tres propostes diferents amb les quals es vol animar a les dones d'este programa a involucrar-se en l'associacionisme local, perquè tots i totes podem aportar el nostre granet d'arena per a fer del nostre un món millor, ja siga col·laborant en la conservació del nostre medi ambient o amb els pobles que necessiten la nostra solidaritat.

ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ

Informa: Miguel Crespo

 003_xarrada_programa_dona1

 

03 Gener 2012
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres