La Diputació Provincial àmplia el parc mòbil per a netejar les platges valencianes

La Diputació Provincial àmplia el parc mòbil per a netejar les platges valencianes

Les platges de Puçol, El Puig, La Pobla de Farnals, Massalfassar, i Meliana estaran encara més netes este estiu amb la compra per part de la Diputació, que presta estos serveis als municipis que ho sol·liciten, de dos tractors i una màquina netejaplatges.

L'objectiu d'esta adquisició i del servei de Neteja de Platges de la diputació és oferir als milers de banyistes que acudixen cada any a estes localitats unes platges de qualitat. El servei de Neteja de Platges de la Diputació és l'encarregat del manteniment i conservació de l'alt valor natural que té el litoral valencià. Per a això, disposa d'un gran dispositiu que enguany compta un equip humà de tretze persones, junt amb deu tractors d'elevada potència, nou màquines neta-platges, tres camions bolquet, un camió per a abastiment de combustible i tres vehicles lleugers, que donen servei als municipis valencians de Canet en Berenguer, Puçol, El Puig, La Pobla de Farnals, Massalfassar, Meliana, Xeraco, Daimús, Guardamar, Bellreguard, Miramar, Piles i Oliva.

Els treballs de neteja que es duen a terme en els esmentats municipis ''permeten incrementar la qualitat de les platges al millorar l'aspecte ambiental i estètic d'estes, al temps, que s'afavorix la regeneració de la fauna i flora del litoral. Este treball és altament valorat pels municipis a què els prestem el servei, incrementant-se, any rere any, el nombre de sol·licitants'', va explicar Vicente Aleixandre, diputat responsable de l'àrea de Medi Ambient.

El cost de la neteja de les platges, està subvencionat per la Diputació Provincial en un 83%, i el 17% restant és aportat pels respectius ajuntaments.

La duració de la campanya de neteja de platges és de nou mesos. Durant els mesos de març a finals de desembre es du a terme una neteja constant del litoral i al final de la temporada es realitza una interrupció de 20 a 25 dies per a posar a punt les màquines.

Informa: Manuel Furió

24 Gener 2007
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres