L'excel·lència acadèmica de Batxillerat és premiada amb 700 euros gràcies a la beca Garcés-Durà

L'excel·lència acadèmica de Batxillerat és premiada amb 700 euros gràcies a la beca Garcés-Durà

Els 6 millors expedients acadèmics de 2n de Batxillerat de l'any passat han sigut reconeguts per l'ajuntament i la Societat Espanyola d'Assistència Sociosanitària (SEAS), que a través de les beques Garcés-Durà, ha atorgat 700 euros a la millor nota del curs. Un llépol premi que pretén motivar els estudiants.

Treballar de valent i esforçar-se per aconseguir allò que volem perquè al final la recompensa sempre arriba. Esta màxima, que podríem aplicar a tots els aspectes de la nostra vida, aconseguix sens dubte el seu major significat en el terreny de la formació, perquè què millor satisfacció per a uns estudiants aplicats que obtindre la màxima puntuació en cada examen.

Des de fa un any, a Puçol, el mèrit dels millors estudiants de Batxillerat també és reconegut públicament pel consistori i per la fundació SEAS (Societat Espanyola d'Assistència Sociosanitària) gràcies a un conveni de col·laboració i a la implicació de Jordi Garcés, fill predilecte de la Vila de Puçol i membre de SEAS. I precisament esta societat ha fet possible que la millor nota s’haja vist compensada amb 700 euros.

Elisabeth no va poder arreplegar el seu xec de 700 euros perquè es trobava a Barcelona fent un examen de la universitat. La resta de companys van rebre les felicitacions de tots per unes notes tan bones

És el denominat premi Garcés-Durà, un incentiu econòmic per a reconéixer l'excel·lència acadèmica. El curs passat l'afortunada va ser Elisabeth Palmer, que amb un 9,38 va traure la millor nota de tot l'Institut de Secundària. El passat 20 de desembre es va realitzar en l'Ajuntament de Puçol l'acte de lliurament del premi, junt amb el reconeixement en forma de diploma als altres cinc millors expedients del curs. Van ser els alumnes Ainoa Martínez, amb un 9,37, Josep Cabot, amb un 8,95, Alejandro Prats i Sara Blasco, que van empatar amb un 8,89 i Mª Carme Penya amb un 8,21.

L'acte, celebrat en el saló del plens, va estar presidit per l'alcaldessa Merche Sanchis, la directora de l'Institut, Pilar Millán, així com pels organitzadors de l'acte, Jordi Garcés i la seua filla Estrella Garcés-Durà, (el cognom de la qual dóna nom al premi), que va ser l'encarregada de lliurar els diplomes.

No obstant, Elisabeth no va poder arreplegar el seu xec de 700 euros perquè, segons va explicar Pilar Millán, es trobava a Barcelona fent un examen de la universitat. La resta de companys sí que van estar presents i van rebre les felicitacions de tots per unes notes tan bones. Una orgullosa directora de l'Institut va subratllar que “el mèrit i l'esforç sempre conduïxen al triomf, perquè tot allò que val la pena s'aconseguix amb esforç”. Així mateix, Pilar va voler ressaltar els llaços d'amistat que sempre queden entre els alumnes i professors, una vegada acaben el batxillerat.

Per la seua banda, l'alcaldessa va recordar els alumnes que no han d'oblidar els consells dels seus professors i va agrair el suport dels pares durant l'etapa  educativa que han finalitzat i també en la que acaben de començar. “Espere que el camí que ara comenceu siga igual d’exitós”, els va desitjar Merche.

Finalment, Estrella Garcés-Durà va voler donar l'enhorabona a tots els alumnes i els va animar “a perseguir el vostre somni personal i professional amb les mateixes  ganes de treballar que fins ara. Cada vegada la societat és més exigent i competitiva, per això els jóvens hem de moure'ns, viatjar, provar coses diferents i tindre ambicions”.

La jove va acabar el seu discurs amb una citació del cofundador d'Apple, Steve Jobs: “No hem de perdre el temps vivint la vida d'altres…no permetem que el soroll de les opinions alienes silencien la nostra pròpia veu…tinguem el valor de seguir el nostre cor i intuïció. D'alguna manera, ja sabeu el que realment voleu arribar a ser. Tota la resta és secundari”.

Una frase encoratjadora que convida a la reflexió.

Informa: Susana Fernández Piqueras

seas_garces_1


29 Desembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres