El handbol es vestix de gala per presentar els seus equips i celebrar que ja són una gran família esportiva

El handbol es vestix de gala per presentar els seus equips i celebrar que ja són una gran família esportiva

El Club Handbol Puçol es va vestir de gala el passat 17 de desembre en la presentació oficial davant de la seua afició. El Palau d'Esports va ser testimoni excepcional de la gran família que ja forma el handbol de Puçol, un dels esports amb major projecció de la localitat, sobretot per la pedrera d'alumnes que practiquen este esport en els col·legis.

El handbol està d'enhorabona a Puçol. Més enllà dels resultats o de la classificació en lliga, este esport ha vist augmentada la família en poc temps gràcies a una gran pedrera de jugadors que està eixint dels col·legis de la localitat. Al voltant d'un centenar d'escolars practica a dia de hui un esport que per a molts era un gran desconegut.

I esta és la principal recompensa per als directius del Club Handbol Puçol, perquè amb el seu esforç i amb el suport que des de fa temps els ha brindat l'ajuntament, han aconseguit tornar a inculcar el handbol en els col·legis públics en forma d'activitat extraescolar, enriquint així la base del club i atorgant-li una gran projecció de futur.

El passat 17 de desembre esta família es presentava oficialmente en un Palau d'Esports ple fins a la bandera.

Des dels benjamins fins a l'equip sènior, passant pel cadet femení, totes les categories van lluir les seues millors gales

El passat 17 de desembre esta família es presentava oficialmente en un Palau d'Esports ple fins a la bandera. Des dels benjamins fins a l'equip sènior, passant pel cadet femení, totes les categories van lluir les seues millors gales davant d'una afició entregada, que a més va animar amb força els dos partits de lliga que es van jugar a casa.

Per al president del club, Javier Sancho, “és una gran satisfacció vore que a dia de hui tenim representants en totes les categories masculines, i en els pròxims anys esperem tindre més equips femenins, perquè encara que puga sorprendre, hi ha més xiquetes que xiquets jugant a hanbol en els col·legis”.

I com mostra, un botó: l'equip cadet femení està integrat per 20 jugadores i ara mateix està en el primer lloc de la classificació. I per a l'any que ve ja es perfila un equip sènior, encara que segons assegura Javier “volem tindre representació femenina en les categories inferiors perquè així es vagen consolidant amb els anys”. Potser la gesta aconseguida per les xiques de la selecció nacional, que recentment han guanyat la medalla de bronze en el mundial, puga contribuir a este auge femení.

De moment, la gran demanda a nivell escolar ha donat els seus fruits, i a partir de febrer començarà una lligueta entre col·legis, una competició que s'ha materialitzat “gràcies al treball dels més de 15 monitors, la implicació dels pares i sobretot la il·lusió dels xavals”, assegura Javier.

A més, com tot esport que es juga en equip, el handbol aporta una sèrie de beneficis que van més enllà del merament esportiu. Segons el directiu del club “amb el handbol els jugadors deprenen valors com la disciplina o la germanor. A més té la peculiaritat de ser un esport de molt de contacte, per la qual cosa els alumnes s'acostumen a afrontar les situacions de cara, sense acovardir-se, i açò els pot ajudar també en la seua vida quotidiana”.

El Club Handbol Puçol té motius per a presumir d'esta àmplia pedrera, perquè “alguns juvenils ja apunten maneres”, assegura Javier. No en va, un jugador local, Santiago Villarreal, ha participat recentment en el campionat d'Espanya amb la selecció valenciana. En estos moments es troba cedit a l'equip de Mislata, però des del club esperen polir molts més “diamants en brut”.

Entrenadores, directius i jugadors continuen treballant de valent per a guanyar-se el seu merescut lloc dins de l'esport local i, d'esta forma, demostrar que l'oferta d'esports d'equip a Puçol no té per què ser només cosa del futbol.

Informa: Susana Fernández Piqueras

fotos_noticia

871-escuelas_balonmano-5

 

23 Desembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres