Les alumnes de gimnàstica rítmica acomiaden l’any amb un festival nadalenc... però pensant ja en pròxims tornejos

Les alumnes de gimnàstica rítmica acomiaden l’any amb un festival nadalenc... però pensant ja en pròxims tornejos

Les integrants del Club i l'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica de Puçol s'han pres un descans per Nadal per a recarregar piles abans dels pròxims tornejos. Però abans, han celebrat el Nadal amb una exhibició on pares i aficionats van gaudir dels progressos d'estes xicotetes grans esportistes.

Entre campionats i exhibicions festives ha conclòs l'últim trimestre de l'any per a les alumnes del Club i de l'Escola de Gimnàstica Rítmica de Puçol. Tant si es tracta d'una competició en tota regla com d'un festival escolar, les gimnastes es mostren igual de disciplinades en el tapís, perquè la concentració i el sacrifici són fonamentals per a aconseguir l'execució perfecta de l'exercici.

Així ho va poder comprovar el públic que va assistir diumenge passat 18 de desembre a la final del Trofeu Mediterrani, celebrada en el Palau d'Esports, on més de 300 gimnastes de la província de València van demostrar el seu talent en coreografies de conjunt, a pesar de l'edat d'algunes, que a penes tenien 5 anys. Encara que no es tractava d'una competició federativa, les amfitriones van quedar en un merescut segon lloc, emportant-se la medalla de plata.

Recentment, un conjunt aleví va quedar en novena posició en el campionat absolut d'Espanya, i un conjunt de benjamí va quedar en meitat de la classificació en el campionat nacional base

L'endemà va ser el torn del festival de Nadal de l'escola municipal. Capitanejades per l'entrenadora i presidenta del club, Mapi Sangil, les xiques van deixar a més d'un familiar amb la boca oberta amb la seua destresa en el maneig d’elements com la corda o la pilota. A pesar que estes alumnes no participen en competicions fins que no passen al club, les entrenadores tenen clar que l'esforç i la disciplina han de començar des de l'escola.

En este sentit, la presidenta diu estar “molt contenta amb l'esforç de les xiquetes de l'escola perquè han deprés molt ràpid l'esforç i sacrifici que suposa este esport”. També s'ha mostrat agraïda per la implicació dels pares “tant en l'organització com en el compliment estricte dels horaris d'entrenament”, assegura.

Quant a resultats a nivell competitiu, les gimnastes de Puçol han estat presents en els distints tornejos a nivell nacional que s'han celebrat. Recentment, un conjunt aleví va quedar en novena posició en el campionat absolut d'Espanya, i un conjunt de benjamí va quedar en meitat de la classificació en el campionat nacional base. A pesar de no obtindre medalla, Mapi es mostra “satisfeta” perquè era la primera vegada que estes alumnes d'entre 8 i 11 anys acudien a tornejos tan importants.

Per este motiu, i fent balanç de l'any, Mapi pot afirmar que “en general ha sigut positiu perquè les nostres xiques han participat en esdeveniments importants, però cal continuar treballant per a mantindre el nivell i millorar els resultats, per això a la tornada de vacacions començarem ja a preparar les coreografies individuals de cara a pròximes competicions, que comencen en el mes de febrer”.

Tot un esperit competitiu propi d'un esport tan exigent com la gimnàstica rítmica. Per això, després del merescut descans nadalenc, i amb la ment posada en les noves coreografies, la disciplina i el treball dur tornaran a ser la tònica general dels entrenaments en el Palau d'Esports.

Informa: Susana Fernández Piqueras

fotos_noticia

870-festival_gimnasia-2


23 Desembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres