Article del Bloc – Coalició Compromís del mes de novembre: “En un ple, fins al rabo, tot és bou!”

Article del Bloc – Coalició Compromís del mes de novembre: “En un ple, fins al rabo, tot és bou!”

Tal com contempla el Reglament de mitjans de comunicació aprovat en 2008, els grups polítics municipals tenen dret a publicar en la web municipal un article d'opinió sobre cada ple que es realitze i un altre de tema lliure cada mes. Este és el text enviat pel Partit Popular en el mes de novembre, titulat “En un ple, fins al rabo, tot és bou!”.

Després de les darreres eleccions generals del 20-N, en el Bloc-Coalició Compromís estem més que contents, perquè per fi tindrem una veu valencianista i progressista al parlament de Madrid. Joan Baldoví serà eixa veu, alta i clara, al Parlament espanyol, igual com ho són Enric Morera i Mònica Oltra a les Corts Valencianes. Per això estem d’enhorabona! El PP ha sigut el guanyador clar, una mala notícia en el sentit que les majories absolutes sempre acaben passant com la piconadora i en una situació tan crítica com l’actual, no sobra ningú, fem falta tots. Què li anem a fer?

Però centrant-nos ara en el nostre poble, volem comentar que en l’últim Ple, celebrat el 2 de novembre passat, i que durà cinc hores, el Bloc-Coalició Compromís presentà la moció per a tornar a crear i dotar la plaça de tècnic de Promoció del Valencià, amortitzada al març de 2010 pel govern municipal, format aleshores pel PSOE, PAVALUR i Acord d’Esquerres (ara, Iniciativa), creant un precedent perillós i lamentable perquè convertia Puçol en poble capdavanter de la discriminació lingüística.

Per unanimitat de tots els grups es va acordar convertir el valencià en llengua de treball habitual i normal de l’administració, i també que, en el moment que la Llei de Pressupostos ho permeta, la primera plaça que es cree siga la de tècnic de Promoció Lingüística; però mentrestant, i tan prompte com siga possible, s’acordà que un funcionari qualificat de la plantilla de l’Ajuntament realitze eixes funcions i preste este servei a la ciutadania de Puçol. Així mateix, el nostre grup insistí que els acords plenaris presos per unanimitat estan per a ser complits i no com ha passat fins ara, sobretot en este assumpte, perquè eixa manera d’actuar augmenta la desconfiança de la ciutadania cap als polítics.

En el punt 7é de l’ordre del dia, el PP presentà la proposta per a declarar els festejos taurins de Puçol patrimoni cultural immaterial de la UNESCO. Per al Bloc-Coalició Compromís i per al nostre poble, és molt trist que un equip de govern que ja ha complit els primers 100 dies de mandat, i amb els problemes que hi ha, només se li ocórrega presentar una proposta d’estes característiques. Este tipus de mocions sempre se solen presentar amb el consens de tots i per a crear unió, no per a dividir, com pretenia el PP.

Però com per desgràcia ja són costum les consignes del govern de la Generalitat Valenciana, els polítics del PP llancen este tipus de propostes populistes com una cortina de fum, i així mentre parlem d’açò no parlem de les coses que ens toquen directament la butxaca, com ara l’augment de la taxa TAMER, pel qual passarem a pagar de 65 € a 130 € al trimestre i on el president de l’ens que la regula, l’EMTRE, cobra només 111.096 € a l’any, gràcies a l’últim augment de sou!

Mentre parlem d’açò no es diu que gràcies al pacte municipal del PP-PAVALUR hi ha menys vigilància policial al nucli urbà, on en només tres setmanes s’han produït 11 robatoris a les cases i la cosa va en augment. Mentre parlem d’açò no parlem del mal estat en què estan molts dels parcs infantils del nostre poble.

I així podríem continuar amb més exemples, com ara la destrucció del sistema financer valencià, amb l’enfonsament del Banc de València, que ha hagut de ser intervingut pel Banc d’Espanya, de la CAM, però no, a Puçol, a parlar de bous!

Perquè ens fem una idea, en la relació de costums i tradicions incloses com a patrimoni immaterial de la UNESCO figuren, entre altres, el Tribunal de les Aigües, el Misteri d’Elx, el Cant de la Sibil·la, etc. En eixa mateixa línia, per què no donar suport també al nostre cant d’estil, al nostre esport autòcton, la pilota valenciana?

En definitiva, el Bloc-Coalició Compromís optà per l’abstenció perquè en el nostre col·lectiu local hi ha persones diverses, com hi ha diversitat en la nostra societat, o és que tots els de PP pensen el mateix en este assumpte? De ben segur que no. La nostra abstenció ha volgut mostrar també que hi ha molts altres béns immaterials que haurien de tindre este reconeixement.

Per això, pensem que l’equip de govern ha de canviar l’estratègia, perquè al nostre poble ens coneixem tots i com tots sabem, fins el rabo, tot és bou! Cal agafar el bou per les banyes i presentar propostes que ens unisquen, que creen ocupació i que milloren la qualitat de vida dels nostres veïns. Per això són govern i per això els han votat.

Una opinió del Bloc – Coalició Compromís

 

811-logo_bloc-compromis

 

22 Desembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres