La UPD celebrarà la Nit de cap d'Any amb un sopar adaptat a la crisi però amb raïm, cotilló i festa inclosa

La UPD celebrarà la Nit de cap d'Any amb un sopar adaptat a la crisi però amb raïm, cotilló i festa inclosa

Després de celebrar el tradicional berenar de Nadal, la Unió Democràtica de Pensionistes de Puçol (UDP) ja prepara una festa de Nit de cap d'Any a prova de crisi perquè ningú es quede sense celebrar l'any nou. Un sopar de “sobaquillo” on cada soci aportarà un poc de menjar, però on el raïm, el cotilló i la diversió estaran garantides.

Amb la proximitat de les dates nadalenques, la UDP ha celebrat el seu tradicional berenar els passats dies 13 i 14 de desembre en l’Espai Social dels Majors. Igual que ocorre amb l'altra associació de pensionistes de Puçol, ASVAT, estes berenars tenen tant d'èxit de participació que s'han de desglossar en dos dies, perquè ningú vol perdre's este moment d'estar tots junts per a felicitar-se el Nadal, menjar, ballar... i de pas emportar-se una xicoteta caixa de regal, obsequi de la UDP als seus socis.

Però les celebracions de Nadal no acaben ací, ja que, segons ha informat el president de la UDP, Agustín Segundo, ja estan preparant el sopar de Nit de cap d'Any en el Espai dels Majors, perquè cap soci es quede a casa sense celebrar l'arribada del 2012. Però amb la crisi com a teló de fons, des de la UDP han sabut prémer-se el cinturó i amb la vella fórmula de “sopar de sobaquillo” volen rebaixar costos.

A més de divertir-se, la UDP també ve desenvolupant el seu costat més solidari amb el voluntariat de majors per a majors, gràcies al qual compartixen moments de distracció amb persones que tenen dificultat per eixir de casa i també en la residència de la tercera edat

“Cada persona portarà el seu menjar, aportant el que vullga per al sopar, i nosaltres posarem les taules, el raïm, el cotilló i la música. D'esta forma, el preu de la festa es queda en només en 20 euros”, assegura Agustín, el qual subratlla que després de l'èxit de la festa celebrada l'any passat han volgut repetir-la però sense anar a cap restaurant “per adaptar-nos a la butxaca i a més en el Espai dels Majors perquè els socis no hagen d'anar molt lluny de les seues cases”, indica.

Aprofitant estos dies de celebració, el president de la UDP també ha fet balanç de l'any i el qualifica com “molt positiu” , sobretot perquè han incrementat el nombre de socis i per l'èxit dels actes celebrats. “Hem participat en sopars solidaris recaptant diners, en diverses berenars, la nit de les paelles de festes va tindre molt d'èxit...i també hem fet algun viatge per la zona d'Alacant”, indica.

A més de divertir-se, la UDP també ve desenvolupant el seu costat més solidari amb el voluntariat de majors per a majors, gràcies al qual compartixen moments de distracció amb persones que tenen dificultat per eixir de casa i també en la residència de la tercera edat de la població. “És gratificant vore com t'agarren de la mà, et somriuen, notes que volen que estigues amb ells”, diu Agustín. Per això, per a l'any 2012 la UDP vol continuar fent una crida als seus socis perquè s'apunten a este projecte solidari.

Altres activitats molt fructíferes per a l'associació han sigut les xarrades sobre distints temes, com a seguretat personal, nutrició o salut. Xarrades que continuaran celebrant-se en 2012. Com indica Agustín, “desitgem per al nou any seguir amb les mateixes activitats, i si podem augmentar-les, millor, perquè no escatimarem esforços, a pesar de la crisi”. En este sentit, Agustí afirma rotund que “la UDP mai no tindrà números rojos mentre jo estiga de president” .

Així, mentre ajusten pressupostos, ja estan treballant a buscar ofertes per a un viatge en Sant Valentí, per al que estan col·laborant amb ASVAT i vore la possibilitat de fer-ho de forma conjunta.

Encara que per ara tots els seus esforços se centren a organitzar la festa de Nit de cap d'Any, per a donar la benvinguda al nou any tots junts, i així començar el 2012 amb el mateix esperit de diversió i ganes de passar-ho bé amb el que han disfrutat durant el 2011.

Informa: Susana Fernández Piqueras
Fotos: Carla Claramunt

fotos_noticia

866-merienda_udp-2

 

21 Desembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres