Una vegada més, la fórmula teatre-música dóna com resultat un èxit rotund de públic en l'homenatge a Santa Cecília

Una vegada més, la fórmula teatre-música dóna com resultat un èxit rotund de públic en l'homenatge a Santa Cecília

Els membres del CMI Santa Cecília de Puçol van aconseguir un ple absolut en la representació del tradicional sainet teatral que va tindre lloc durant la passada festivitat de la patrona de la música. Per això, des del centre continuaran amb esta fórmula que combina teatre i música, on els protagonistes són els propis músics del centre.

El passat 22 de novembre se celebrava en tot el món el dia de Santa Cecília, patrona dels músics. Per això, des del centre musical de Puçol que porta el seu nom es van celebrar, com tots els anys, distintes activitats en homenatge a la seua patrona. Arreplegada de la musa – que en esta ocasió han sigut dos –, solemne missa i sopar de germanor dels membres, playbacks... i per descomptat, el tradicional concert de la banda amb la presentació dels nous membres.

Però sens dubte u dels actes més atractius d'esta celebració és la representació teatral que protagonitzen els mateixos músics del centre com a colofó a l'homenatge, i que com ja és costum, es representa en dos dies a causa del gran èxit de públic.

U dels actes més atractius d'esta celebració és la representació teatral que protagonitzen els mateixos músics del centre com a colofó a l'homenatge

Enguany no ha sigut una excepció, tal com afirma el president de l'entitat, Pepe Sancho, el qual afirma que “tres quartes parts del saló d'actes de la Casa de la Cultura es van omplir el divendres dia 2 de desembre, i en la segona sessió, el dissabte 3, l'aforament estava ple al 100%”. Èxit de públic que no va voler perdre's l'obra Ja sabem quí és la Pilar, sainet en valencià del autor local Vicent d'Anna, interpretat pels membres del CMI Santa Cecília.

“Es tracta d'una obra que donava per a intercalar peces musicals, per això vam interpretar albaes i valencianes”, assegura Pepe, el qual es mostrava orgullós tant per l'èxit de públic com per l'esforç dels participants, capaços de pujar-se a l'escenari no sols per a tocar el seu instrument sinó també per a interpretar una obra d'estes característiques.

Els actes commemoratius de Santa Cecília van començar el dia 19 de novembre amb l'arreplegada de les dos muses i dels nous membres de la banda. A continuació es va celebrar una missa en l'església de Santa Marta. El dia 25 es van celebrar els tradicionals playbacks, moment de diversió per als músics que van demostrar una vegada més els seus dots artístics en l'escenari.

El dia 26 va ser la presentació oficial, amb la imposició de la insígnia de la societat als nous músics i el tradicional concert. “Un concert que va tindre molt de mèrit perquè requeria molt de sacrifici per part dels músics i va estar molt treballat per part del director, i això el públic ho va saber agrair. A més, l'horari – 19.30 hores – va ajudar a fer que l'aforament s'omplira”, assegura el president.

Posteriorment, un sopar de germanor en el bar Puçol va ser el colofó d'unes festes que com tots els anys han finalitzat amb un balanç “molt positiu”, en paraules del seu president. En este èxit sens dubte ha contribuït la fórmula teatre-música i diversió, que fa que els membres del CMI Santa Cecília demostren al públic la seua polivalència i la seua capacitat d'entretindre en distintes facetes interpretatives, tant en la música de cambra, com en un divertit sainet. 

Informa: Susana Fernández Piqueras

fotos_noticia fotos_noticia

821-concierto_santa_cecilia-1

 

17 Desembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres