Igualtat, Justícia i Solidaritat, conceptes que el Centre de Dia està transmetent als alumnes de Primària

Igualtat, Justícia i Solidaritat, conceptes que el Centre de Dia està transmetent als alumnes de Primària

L'Ajuntament de Puçol, a través del Centre de Dia de Menors Martínez Coll, desenvolupa des del passat mes de novembre un programa emmarcat dins de les seues activitats de prevenció, però que en esta ocasió s'ha dirigit a l'alumnat dels centres docents del municipi.

Amb esta iniciativa el centre tracta d'oferir un servici a menors de la localitat que no siguen necessàriament usuaris habituals del propi centre. El programa consistix en la impartició de quatre sessions (una per setmana) que es desenvolupen en els centres escolars i que perseguixen introduir els xics i xiques que es troben cursant l'últim curs d'Educació Primària en determinats conceptes de caràcter social.

A través d'una metodologia lúdica, fresca i participativa, els continguts del programa discorren al llarg de tres blocs diferenciats. En la primera sessió s'aborda el tema de la Igualtat fent referència a qüestions relacionades amb la individualitat, les diferències reals i aparents entre les persones, la Declaració Universal dels Drets Humans i la igualtat d'oportunitats.

La segona sessió, la Justícia, se centra en la universalitat de les lleis i en el la Declaració Universal dels Drets del Xiquet. La temàtica a què es referix la tercera de les sessions és la Solidaritat com a ferramenta útil per a combatre les desigualtats socials i les situacions d'injustícia. La quarta i última de les sessions tracta de resumir i relacionar les idees exposades al llarg del programa i de determinar les possibilitats d'implicació de cada un dels assistents.

El programa, que s'oferix als centres docents de Puçol, pretén integrar als escolars en algunes activitats puntuals del centre de dia de menors amb l'objecte que el recurs puga, d'una banda, ampliar el col·lectiu a qui va dirigida la seua tasca socioeducativa i, per un altre, facilitar l'accés dels nous xics i xiques a activitats en què poden disfrutar i aprendre.

El programa s'ha dut a terme en el col·legi públic Lluís Vives, des del que els seus professionals s'han implicat amb tot l'entusiasme. A través d'una circular el col·legi va informar els pares de la iniciativa els que van animar a les seues filles i fills a participar i, efectivament així ho van fer. L'assistència a les sessions ha sigut molt elevada, i encara més l'interés i implicació demostrats en cada una de les activitats.

Gràcies a este projecte, les xiques i xics, a través de variades dinàmiques, s'han posat en la pell de diferents menors en situació de dificultat, han analitzat les seues circumstàncies, han proposat múltiples vies de solució per a aconseguir una realitat més justa i, el més important: s'han convençut que, amb el compromís i l'esforç de tots, un món millor és possible.

Informa: Alfredo Carlos Torres


 

15 Desembre 2011
FaceBook  Twitter  
quepaso portada 1

Altres